Een muzikaal renaissanceverhaal op 6 oktober 2021 in Sint-Paulus!

Aurelio Scetti en de ‘Slag van Lepanto’

gepost op: 26 juli 2021

Een muzikant, veroordeeld tot de galeien, belandt in de zeeslag bij Lepanto, waar de West-Europese en Turkse vloten elkaar bevechten. Een gewone man, zoals zovele anderen aan boord van al die schepen, dient als speelbal en kanonnenvoer tijdens de strijd tussen het Oosten en het Westen.

Dit verhaal gaat over de twaalf lange jaren die hij doorbracht op de galeien, niet over paus Pius V, Ali Pasja, Filips II of don Juan en zelfs niet over de eigenaar van zijn leven, Cosimo de Medici. Zij zijn deze keer de randfiguren.

Een vertelling over een muzikant kan niet zonder de muziek die hij speelde en kende. Op 6 oktober, de vooravond van 450 jaar zeeslag bij Lepanto wordt dit een muzikale renaissancevertelling. De Sint-Pauluskerk vormt het prachtige decor met haar ongelofelijke kunstschatten. Lepanto leverde voor een groot aantal onder hen de inspiratie.

Houd onze website en Facebook-pagina goed in het oog zodat u niets hoeft te missen van dit evenement!

naast een Peugeot en een eendje

Ford Capri

gepost op: 23 april 2024

Nog voor ik een officieel rijbewijs verwierf, had ik in de haven al honderden kilometers rijervaring achter de rug. Agence Maritime Anversoise, waar ik als loopjongen voor werkte, verscheepte auto’s van Ford in Keulen via…

Lees meer

zondag 21 april, Erfgoeddag (gratis)

Erfgoeddag: thuis in Paulus

gepost op: 16 april 2024

Zak zondag 21 april tussen 14u en 17u af naar Sint-Paulus, waar onze vrijwilligers zich altijd een beetje ‘thuis’ voelen. Een huis wordt levend als mensen er samenkomen. Hoe verschillend we ook zijn, we voelen…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven