een lap op geven
gepost op: 23 november 2021
De broederschap van de H. Cecilia heeft er een lap op gegeven in 1823. Een rekening in ons archief onthult wat er genuttigd werd tijdens het feest voor hun patroonheilige.
Het siert hen dat de lokale zelfstandige leveranciers werden ingezet voor de catering. Dat is een principe dat de Sint-Paulusfamilie nog altijd in ere houdt. In 1823 zorgde Van Ham voor het bier, slagerij Bauwens voor de worsten en het vlees, onbekenden voor brood en paling. Hmm… zien we daar ‘garnaet en steurkrabben’ – waarschijnlijk samen met de ‘palinck’ op de nabijgelegen vismarkt gekocht? We eindigen met de merkwaardige combinatie van ‘caes, appelen en pijpen’, waarmee we aan het einde van het festijn zijn gekomen. Meer moet dat toch echt niet zijn, zeker als je de afwas nadien niet zelf moet doen, want het ‘gelaesewerck’ werd netjes geleverd en mee gefactureerd!
naast een Peugeot en een eendje
Nog voor ik een officieel rijbewijs verwierf, had ik in de haven al honderden kilometers rijervaring achter de rug. Agence Maritime Anversoise, waar ik als loopjongen voor werkte, verscheepte auto’s van Ford in Keulen via…
Lees meerzondag 21 april, Erfgoeddag (gratis)
Zak zondag 21 april tussen 14u en 17u af naar Sint-Paulus, waar onze vrijwilligers zich altijd een beetje ‘thuis’ voelen. Een huis wordt levend als mensen er samenkomen. Hoe verschillend we ook zijn, we voelen…
Lees meerNieuwsbrief
We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.