Sint-Paulus

Muziek

‘Muziek in Sint-Paulus’ heeft zich als opdracht gesteld om het muzikale erfgoed van de christelijke cultuur optimaal te laten weerklinken in onze kerk. We doen dat zowel met orkestmissen en koormissen als met concerten en natuurlijk ook via livestream. Muziek zit gewoon in het DNA van Sint-Paulus.

Muziek in Sint-Paulus

Muziek in Sint-Paulus vormt een entiteit op zich, juridisch gegoten in een vzw.

Het team erachter bestaat uit een professionele muzikant (zowel directeur als organist) en een gedreven en beslagen vrijwilliger (voorzitter).

Sacrale muziek

Het muzikale aanbod in Sint-Paulus is even divers als kwalitatief. Zowel bejubelde solisten als gerenommeerde koren brengen u religieuze muziek die u naar hogere sferen voert.

Wie een muzikale mis op maat wil bij een uitvaart of huwelijk, kan daarvoor in onze sacrale mediatheek duiken.

Concerten

De concerten die ‘Muziek in Sint-Paulus’ organiseert lopen parallel met de liturgische kalender.

De Goede Week heeft haar passieconcert, in de meimaand of augustus hoort u Mariale composities, Allerzielen begeleiden we met een requiem, met een kerstoratorium laten we de harten jubelen.

Livestream

‘Muziek in Sint-Paulus’ stond mee aan de wieg van het livestreamen in België. Al sinds 2014 deelt Sint-Paulus haar muzikale traditie met de wereld via deze moderne technologie. 

Mensen die niet (langer) in staat zijn de viering ter plaatse bij te wonen, kunnen haar vanop afstand mee beleven. We denken hier vooral aan de residenten van woon-en zorgcentra. Ook wie in het buitenland verblijft, kan op deze manier genieten van een prachtige Antwerpse traditie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven