Sint-Paulus

Plan uw bezoek

Onder voorbehoud van covid-19 of ander onheil dat over ons kan neerdalen, kan u het hele jaar door terecht in onze kerk: in uw eentje of in groep. Een van onze gidsen geeft u, desgewenst, de nodige toelichting, gratis. Sint-Paulus is makkelijk bereikbaar: te voet, met de fiets of  met het openbaar vervoer, een bezoek kan u uitstekend combineren met een uitstap in het historische centrum of het Eilandje, alles ligt op wandelafstand.

Sint-Paulusvrienden

De Sint-Paulusvrienden zijn een groep enthousiaste vrijwilligers die als voornaamste doel hebben de bezoekers, individuen én groepen, aan de Sint-Pauluskerk te verwelkomen en hen informatie te geven over het erfgoed dat er rijkelijk aanwezig is.

De vereniging werd opgericht op 20 januari 1982. Een maandblad, Sint-Paulus Info, droeg bij aan de samenwerking van de verscheidene afdelingen in de kerk.

Praktische info

Onze kerk is erg goed bereikbaar voor wie wandelt, fietst of het openbaar vervoer neemt.

Automobilisten kunnen verderop parkeren. Ze is ook makkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de zomer zijn we elke namiddag open, maar corona zorgt af en toe nog voor beperkingen. Meer praktische informatie verderop in deze rubriek.

Rondleidingen

Tal van bezoekers komen op eigen houtje onze kerk bezoeken, maar ook vriendengroepen of verenigingen en organisaties van de meest diverse pluimage zijn uiteraard meer dan welkom.

Indien u daar prijs op stelt, zorgen de Sint-Paulusvrienden voor een gepast onthaal en rondleiding. Voor kinderen hebben ze wat extra’s in petto.

Bezoek met kinderen

Een bezoek met kinderen aan de Sint-Pauluskerk is zeker geen saaie bedoening!

De gidsen en vrijwilligers van de Sint-Paulusvrienden geven graag aangepaste uitleg aan jongeren van alle leeftijden. Spreek gerust iemand aan (indien u zelf al niet eerder begroet wordt).

Hoogtepunten

De kerk herbergt een ware schatkamer aan kunstwerken, het grootste deel daarvan is gemaakt voor Sint-Paulus en schittert dus tot vandaag in zijn natuurlijke habitat.

Absolute uitschieters in deze sacrale museumkerk zijn ongetwijfeld de 15 Mysteriën, een staalkaart van de Vlaamse barok en de ongeëvenaarde biechtstoel van Willem Kerricx in het zuidelijke transept.

*NIEUW vanaf 1 april 2022* De ontsluiting van de crypte en de archeologische site is ongetwijfeld een nieuw hoogtepunt tijdens uw bezoek aan de Sint-Pauluskerk! Duik met een gids de ondergrond in en verbaas u over het klooster en de kerk van de dominicanen tijdens de middeleeuwen! Ga naar ‘praktische informatie’ voor individueel bezoek of naar ‘rondleidingen’ voor groepen en ontdek alles over dit stukje onvermoede Antwerpen uit de 13de eeuw.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven