Rondleidingen

Terug naar overzicht

Groepen

Gidsen van de Sint-Paulusvrienden leiden u en uw groep met enthousiasme rond in de Sint-Pauluskerk. Zij vertellen u over de geschiedenis en de kunstwerken van de kerk en lichten u de hoogtepunten toe.

Het is úw bezoek. U kunt dus met de gids afspreken om langer stil te staan bij kunstwerken of thema’s die u en uw groep het meeste interesseren.

Een standaard gegidst bezoek van ongeveer anderhalf uur leidt u langs de kloostergangen, de kerk en haar kunstschatten, de schatkamer en de wereldberoemde calvarietuin. Voor een groep van maximum 20 personen is de prijs 85 euro. Is uw groep groter, dan splitsen we die over meerdere gidsen. Voor elke bijkomende gids wordt ook 85 euro aangerekend. Het toegangsticket tot de kerk is niet inbegrepen, zie ‘praktische informatie’.

*Nieuw vanaf 1 april 2022*: een gecombineerd bezoek van circa anderhalf uur langs kerk/crypte en archeologische vindplaats. Ontdek de barokke hoogtepunten van de laatgotische Sint-Pauluskerk en duik onder de grond op zoek naar het middeleeuwse klooster en zijn kerk. De unieke en opmerkelijk intacte ondergrondse site van Saint Paul zal je verbazen! Door de vele trappen en niveauverschillen is deze tocht alleen geschikt voor mensen met een goede lichamelijke conditie en voor kinderen vanaf 10 jaar. De prijs hangt sterk af van het aantal personen in je groep, contacteer ons op sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be

*Nieuw vanaf 1 april 2022*: een exclusief bezoek van ongeveer een uur aan de crypte en de archeologische site. De gids neemt u mee op een tijdreis die u 750 jaar terugleidt naar de middeleeuwen: het Antwerpen van het jaar 1270! U start in de tuin met de kloosterruïne uit de 17de eeuw en beëindigt de rondleiding in de kapittelzaal van het predikherenklooster uit de 13de eeuw! Deze rondleiding is vanwege de vele trappen en niveauverschillen enkel geschikt voor mensen met een goede fysieke conditie en kinderen vanaf 10 jaar. De prijs is erg afhankelijk van het aantal personen in uw groep, contacteer ons op sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be

Een gidsbeurt aanvragen kan door een mailtje te sturen naar sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be. Wij contacteren u aansluitend om verdere afspraken te maken.

Een rondleiding kan indien gewenst origineel gecombineerd worden met een orgeldemo verzorgd door onze organist Bart Rodyns. Neem voor afspraken en voorwaarden rechtstreeks contact op met organist@sintpaulusantwerpen.be.
De Sint-Paulusvrienden bieden ook rondleidingen aan voor blinden en slechtzienden en voor scholen. Contacteer ons met uw wensen!


Rondleidingen op maat

Naast de verschillende gewone bezoeken met gids, bieden we aangepaste rondleidingen aan. Dat geeft u de gelegenheid om specifieke thema’s te vragen of het bezoek aan te passen aan een speciale gelegenheid (jubileum, verjaardag, Moederdag, periode van het jaar, enzovoort).

Een rondleiding kan indien gewenst origineel afgerond worden met een orgeldemo verzorgd door onze organist Bart Rodyns. Neem voor afspraken en voorwaarden rechtstreeks contact op met organist@sintpaulusantwerpen.be.

Plan zo’n bezoek tijdig in, zodat de Sint-Paulusvrienden de rondleiding goed kunnen voorbereiden.
Stuur een mailtje naar sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be. We bespreken dan samen uw wensen en maken een offerte op.


Scholen - alle

Jaarlijks ontvangen de Sint-Paulusvrienden meerdere schoolklassen voor een kennismaking met de Sint-Pauluskerk.

Dit bezoek kan kaderen in verschillende aspecten van het onderwijs, zoals religie (katholieke en andere godsdiensten), geschiedenis (de kerk heeft haar wortels in de 13de eeuw), kunst (een rijkdom aan houtsnijwerk, beelden en schilderijen, meestal barokstijl), architectuur (het gebouw is laatgotisch) en taal (er worden specifieke termen gebruikt en uitgelegd).

De rondleidingen worden aangepast aan de leeftijd van de leerlingen. Wij bespreken graag vooraf met de leerkrachten hoe het bezoek wordt aangepakt en welke accenten we zullen leggen.

Stuur uw aanvraag per mail naar sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be.


Scholen - Hoger Secundair Onderwijs

Een speurtocht met werkbladen is een leuke manier om de kerk met al haar kunstschatten en geschiedenis aan leerlingen van het hoger secundair onderwijs voor te stellen.

Na een korte inleiding voor de volledige klasgroep, met leerkracht gaan de leerlingen per twee vrij met de werkbladen op ontdekkingstocht. Reken hiervoor een tweetal uren.

Deze zoektocht, begeleiding van de klasgroep en werkbladen inbegrepen, kost 85 euro.
Stuur uw aanvraag per mail naar sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be en vermeld hierin uw contactpersoon: ‘Lieve Van Assche’.


Blinden en slechtzienden

De Sint-Paulusvrienden bieden een interessante rondleiding aan voor blinden en slechtzienden. Deze bezoekers worden in kleine groepen van maximum 20 deelnemers (inclusief begeleiders) ontvangen en worden ingewijd in de geheimen van Sint-Paulus.

De kerkraad heeft toestemming gegeven om voor deze rondleidingen een beperkt aantal beeldhouwwerken, lambriseringen en andere kunstwerken aan te raken, zodat iedere deelnemer aan deze rondleiding kan beleven wat de gidsen vertellen.

Er worden er per groep twee gidsen voorzien. De kostprijs voor een bezoek van ongeveer anderhalf uur bedraagt 170€.
Neem voor een aanvraag contact op met sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven