Rondleidingen

Terug naar overzicht

Blinden en slechtzienden

De Sint-Paulusvrienden bieden een interessante rondleiding aan voor blinden en slechtzienden. Deze bezoekers worden in kleine groepen van maximum 20 deelnemers (inclusief begeleiders) ontvangen en worden zoals alle andere bezoekers ingewijd in de geheimen van Sint-Paulus. 

De kerkraad heeft toestemming gegeven om voor deze rondleidingen een aantal beeldhouwwerken, lambriseringen en andere kunstwerken aan te raken, zodat iedere deelnemer aan deze rondleiding kan beleven wat de gidsen vertellen.

Er worden er per groep twee gidsen voorzien. De kostprijs voor een bezoek van ongeveer anderhalf uur bedraagt 170€.

Neem voor een aanvraag contact op met sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be


Groepen

Gidsen van de Sint-Paulusvrienden leiden u en uw groep met enthousiasme rond in de Sint-Pauluskerk. Zij vertellen u over de geschiedenis, de bouw en de kunstwerken van de kerk en lichten u de hoogtepunten toe.

Het is úw bezoek. U kunt dus met de gids afspreken om langer stil te staan bij kunstwerken of thema’s die u en uw groep het meeste interesseren.

Een gegidst bezoek van ongeveer anderhalf uur, met een groep van maximum 20 personen, kost 85 euro. Is uw groep groter, dan splitsen we die over meerdere gidsen. Voor elke deelgroep wordt in dat geval ook 85 euro aangerekend.

Een gidsbeurt aanvragen kan door een mailtje te sturen naar sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be. Wij contacteren u aansluitend om verdere afspraken te maken.

Een rondleiding kan indien gewenst origineel afgerond worden met een orgeldemo verzorgd door onze organist Bart Rodyns. Neem voor afspraken en voorwaarden rechtstreeks contact op met organist@sintpaulusantwerpen.be.

De Sint-Paulusvrienden bieden ook rondleidingen aan voor blinden en slechtzienden en voor scholen. Indien gewenst kan een rondleiding op maat aangeboden worden.


Rondleidingen op maat

Naast de verschillende gewone bezoeken met gids, bieden we aangepaste rondleidingen aan. Dat geeft u de gelegenheid om specifieke thema’s te vragen of het bezoek aan te passen aan een speciale gelegenheid (jubileum, verjaardag, moederdag, periode van het jaar, enzovoort).

Een rondleiding kan indien gewenst origineel afgerond worden met een orgeldemo verzorgd door onze organist Bart Rodyns. Neem voor afspraken en voorwaarden rechtstreeks contact op met organist@sintpaulusantwerpen.be.

Plan zo’n bezoek tijdig in, zodat de Sint-Paulusvrienden de rondleiding goed kunnen voorbereiden.

Stuur een mailtje naar sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be. We bespreken dan samen uw wensen en maken een offerte op.


Scholen - alle

Jaarlijks ontvangen de Sint-Paulusvrienden meerdere schoolklassen voor een kennismaking met de Sint-Pauluskerk.

Zo een bezoek kan kaderen in verschillende aspecten van het onderwijs, zoals religie (katholiek en andere godsdiensten), geschiedenis (de kerk heeft haar wortels in de 13de eeuw), kunst (een rijkdom aan houtsnijwerk, beelden en schilderijen, meestal barokstijl), architectuur (het gebouw is gotisch) en taal (er worden specifieke termen gebruikt en uitgelegd).

De rondleidingen worden aangepast aan de leeftijd van de leerlingen. Wij bespreken graag vooraf met de leerkrachten hoe het bezoek wordt aangepakt en welke accenten we zullen leggen.

Stuur uw aanvraag per mail naar sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be.


Scholen - Hoger Secundair Onderwijs

Een leuke manier om de kerk met al haar kunstschatten en geschiedenis aan leerlingen van het hoger secundair onderwijs voor te stellen, is een speurtocht met werkbladen.

Na een korte inleiding voor de volledige klasgroep, met leerkracht gaan de leerlingen per twee vrij met de werkbladen als leidraad op ontdekkingstocht. Reken hiervoor een tweetal uren.
Deze zoektocht, begeleiding van de klasgroep en werkbladen inbegrepen, kost 85 euro.
Stuur uw aanvraag per mail naar sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be  en vermeld hierin expliciet ‘Lieve Van Assche’, uw contactpersoon.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven