Publicaties

mei 2022

Paullus: op toerental

Een bomvolle kerk met Pasen duwde onze parochie in een hogere versnelling, de opening van de archeologische site trok het toeristisch seizoen op gang. Een terugblik met een fotoreportage. Daarnaast leest u in dit nummer onder meer over een nieuwe wijkkrant, een hart voor andersbegaafden, gevleugelde vrienden en diepgravende theologische debatten.

Download deze publicatie

april 2022

Lenteprogramma 2022 in Sint-Paulus

Ontdek hier ons programma voor april, mei en juni 2022: orkestmissen, solistenmissen, koormissen én orgelmissen, maar ook concerten in de kerk staan op het menu. Had u graag een papieren exemplaar? Die vindt u in onze kerk, aan de balie.

Download deze publicatie

april 2022

Confraterneel 7 – april 2022

Beste confraters,

Met de verkiezing van het nieuwe Venerabel bestuur en consultatieve raad starten wij een nieuw hoofdstuk voor onze Venerabel Kapel.

Maar eerst en vooral wil ik het vorige bestuur o.l.v. Bob Demets van harte danken voor de inzet over een periode van zes jaar waarvan de tweede helft werd geteisterd door alle mogelijke coronaperikelen die een impact hadden op onze werking en onze ondersteuning naar de Sint-Paulusgemeenschap.

Download deze publicatie

maart 2022

Sint-Paulus binnen de muren 2021

Zin om lid te worden van de Sint-Paulusvrienden?

Download deze publicatie

maart 2022

Paullus: nieuwe lente

De weerkundige lente staat voor de deur en met deze nieuwe PaulLus krijgt u een stukje primavera op uw bord, een boeiende macedoine van historische verhalen, verrassende evenementen en spirituele reflecties. En met een primeur.

Download deze publicatie

januari 2022

Jaarkalender 2022 – Muziek in Sint-Paulus

Het ‘kleine boekje’ is terug!

Zo blijft u op de hoogte van wanneer welke prachtige muziek – koren, solisten, orgel of ineens een volledig orkest –  in Sint-Paulus zal weerklinken. Je kan er eentje komen halen aan de balie, tijdens een bezoekje aan de kerk of direct na de viering.

Geraakt u niet tot in de kerk? Geen probleem! U kan het hier downloaden.

Download deze publicatie

januari 2022

Paullus: rustige standvastigheid

Wie de voorbije weken de, vooral politieke, vaudeville rond corona heeft gevolgd raden we aan zich het gezegde ‘erger u niet, verwonder u slechts’ ter harte te nemen. Wij, de redactie van Paullus, lieten ons in elk geval niet van de wijs brengen en vergasten u opnieuw op een stevige brok boeiend leesvoer ver weg van de waan van de dag. Vanaf dit jaar bent u er twee maanden mee zoet, maar geen nood want tussendoor houdt onze nieuwsbrief u op de hoogte van de actualiteit. Gelukkig nieuwjaar!

Download deze publicatie

januari 2022

Winterprogramma 2022 in Sint-Paulus

Ontdek hier ons programma voor januari, februari en maart 2022. Het staat bol van beziel(en)de solistenmissen, koormissen én orgelmissen, met grote en kleine concerten in de kerk en het ‘Schooltje’. Naast ‘oude getrouwe’ hebben ook heel wat nieuwe gezichten onze kerk gevonden voor hun magische evenementen. Had u graag een papieren exemplaar? Die vindt u in onze kerk, aan de balie.

Download deze publicatie

december 2021

Paullus: Wedergeboorte

In dit nummer leest u over de link tussen benedictijnen en dominicanen in Antwerpen en ontdekken we dat ze in Kapellen ook een pilaartroon van Kerricx bezitten. Verder laten we een resem filosofisch-religieuze ideeën op u los en komen we tot de vaststelling dat Pasen niet kan zonder Kerstmis. Bij de laatste Paullus van het jaar wensen wij u een inspiratievolle kerst en een creatief 2022.

Download deze publicatie

november 2021

Paullus: Bach op Allerheiligen

Het muzikale aanbod van Sint-Paulus is overweldigend in november. Op Allerheiligen starten we met de Missa in G van Johann Sebastian Bach. De World Choir Games strijken ook neer in onze kerk. Daags na Wapenstilstand weerklinkt het geliefde requiem van Gabriel Fauré en tegen het einde van de maand hoort u de eerste editie van een nagelnieuwe vioolwedstrijd. Meer hierover en over andere wetenswaardigheden van uw kerk en parochie in de PaulLus van november.

Download deze publicatie
Laad meer berichten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven