Publicaties

juni 2024

Petrus en Paullus

De nieuwste editie van ons magazine zet het feest van de twee grondleggers van het christendom in de kijker. Verder besteden we aandacht aan het gebed, blikken we terug op een aantal boeiende evenementen, maar kijken we vooral vooruit. De publiekstrekker bij uitstek wordt zonder enige twijfel de muzikale marathon die onze titularis-organist gaat ‘lopen’. Benieuwd wie gaat winnen: Bart of Erik Satie. Uiteraard vergeten we de liefhebbers van patrimonium en geschiedenis niet.

Download deze publicatie

april 2024

Wij van Sint-Paulus

Een nieuwe aflevering van uw lievelingsmagazine Paullus ligt klaar in uw elektronische of echte brievenbus. Het thema van Erfgoeddag is dit jaar ‘Thuis’ en dat nemen we ter harte. Alle geledingen van de Paulusgemeenschap presenteren zich in al hun eenheid en verscheidenheid. Verder komt u te weten wat Rik Torfs denkt van Vangheluwe, hoe uw zondagse hosties in onze kerk terechtkomen en waarom in Parijs einde 19de eeuw een solidariteitsgolf voor Antwerpen tot stand kwam.

Download deze publicatie

februari 2024

Vasten met PaulLus

Bezint eer ge begint. Dat moet u zeker niet doen als u de nieuwste editie van uw lievelingsmagazine ter hand neemt. Al zijn bezinning en reflectie belangrijke thema’s in de tweede Paullus van 2024. Door de vroege Pasen zweeft dit nummer tussen Aswoensdag en de dag van de verrijzenis, maar dat mag u er niet van weerhouden te lezen over onze Indiase predikbroeders, terwijl de kogels u om de oren fluiten. Of over de wonderbaarlijke verhalen van Maria Magdalena, terwijl u eindeloos zit te staren naar onze preekstoel. Veel leesplezier.

Download deze publicatie

januari 2024

Jaarkalender 2024 – Muziek in Sint-Paulus

Een kerk zonder muziek is erger dan een café zonder bier. Met deze gedachte in het achterhoofd zorgde onze muziekdirecteur en organist Bart Rodyns nog maar eens voor een charmant en boeiend programma voor 2024.

U vindt dat uiteraard digitaal terug, maar we houden eraan u opnieuw een muzikale jaarkalender op papier aan te bieden. Op een handig formaat en overzichtelijk, u kan hem vinden aan de balie, gratis. De crème de la crème zijn natuurlijk weer de zeven orkestmissen, maar de koor- en solistenmissen zijn evenmin te versmaden. Leuk detail: in 2024 programmeerde Bart enkel sopranen voor zijn solistenmissen. Puur toeval uiteraard. Geniet ervan!

Download deze publicatie

december 2023

Mijmeren in PaulLus

Met Kerstmis moeten we allemaal weer een beetje kind worden en ons kwetsbaar opstellen om net daardoor weer aan kracht te winnen. De kribbe, de Sint, een nieuw jaar, alles draait rond deze tijd van het jaar rond onze kleine mensjes. Uw Paullus besteedt er aandacht aan. Maar we vertellen u ook graag meer over de komende restauratie van onze kerk, reizende koorbanken, koorden en heiligen, onze tweede quiz én bijbelse gezegden.

Download deze publicatie

oktober 2023

Allerheiligen in Paullus

Volgens onze pastoor Didier zijn we allemaal ‘heilig’, maar dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Lees zijn pastoraal in ons nieuwste nummer van PaulLus. Onze kunstcollectie, die al niet min was, werd uitgebreid met mogelijk een Cornelis De Vos. Hoe dat allemaal in zijn werk ging, dat vindt u eveneens in ons magazine. Verder weetjes over de uitbreiding van ons vastgoed, een nieuw boek over onze kerk en natuurlijk een overzicht van ons ruim muzikaal aanbod. Veel leesplezier

Download deze publicatie

oktober 2023

Verdwenen Utopia

Kon u er op 7 oktober niet bij zijn? Lees dan hier het volledige verhaal over de legende van Soriano en de onthulling van een ‘verdwenen’ schilderij uit een Scheldedorpje. Het begint er steeds meer op te lijken dat de Sint-Pauluskerk haar derde schilderij van Cornelis De Vos gekregen heeft van de Sint-Martinuskerk in Burcht.

Download deze publicatie

augustus 2023

Najaarskalender 2023 – Muziek in Sint-Paulus

We krijgen groen licht! De restauratiewerken aan de kerk beginnen pas in 2024, we kunnen het jaar dus tot het gaatje muzikaal inkleuren. Onze muziekdirecteur Bart Rodyns heeft er weer een mooi programma van gemaakt. Download uw exemplaar hier of vraag er eentje bij uw volgende bezoek aan Sint-Paulus.

Download deze publicatie

augustus 2023

Moederkesdag in aantocht

Moederkesdag is er bijna en dat zal u geweten hebben. In onze nieuwe editie van Paullus wijden we niet minder dan vier bijdragen aan de Moeder Gods. Daarnaast berichten we over een resem evenementen die de komende weken op stapel staan, waaronder Laus Polyphoniae en Open Monumentendag. Onze hoofdredacteur trakteert u ten slotte op mooie kiekjes van Sint-Paulus, geschoten onderweg in Europa.

Download deze publicatie

juni 2023

Schatten van Vlieg 2023

Tijdens de zomervakantie, van zondag 2 juli tot donderdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, … op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus. De editie van dit jaar staat in het teken van ‘Voel jij wat ik voel?’ Vraag je zoekboekje en je kaart voor stempeltjes aan de kassa en ontdek met Vlieg en Paulientje een betoverende kerk. Op het einde van je speurtocht kom je de code van de schatkist te weten.

Download deze publicatie
Laad meer berichten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven