Publicaties

januari 2022

Paullus: rustige standvastigheid

Wie de voorbije weken de, vooral politieke, vaudeville rond corona heeft gevolgd raden we aan zich het gezegde ‘erger u niet, verwonder u slechts’ ter harte te nemen. Wij, de redactie van Paullus, lieten ons in elk geval niet van de wijs brengen en vergasten u opnieuw op een stevige brok boeiend leesvoer ver weg van de waan van de dag. Vanaf dit jaar bent u er twee maanden mee zoet, maar geen nood want tussendoor houdt onze nieuwsbrief u op de hoogte van de actualiteit. Gelukkig nieuwjaar!

Download deze publicatie

januari 2022

Winterprogramma 2022 in Sint-Paulus

Ontdek hier ons programma voor januari, februari en maart 2022. Het staat bol van beziel(en)de solistenmissen, koormissen én orgelmissen, met grote en kleine concerten in de kerk en het ‘Schooltje’. Naast ‘oude getrouwe’ hebben ook heel wat nieuwe gezichten onze kerk gevonden voor hun magische evenementen. Had u graag een papieren exemplaar? Die vindt u in onze kerk, aan de balie.

Download deze publicatie

december 2021

Paullus: Wedergeboorte

In dit nummer leest u over de link tussen benedictijnen en dominicanen in Antwerpen en ontdekken we dat ze in Kapellen ook een pilaartroon van Kerricx bezitten. Verder laten we een resem filosofisch-religieuze ideeën op u los en komen we tot de vaststelling dat Pasen niet kan zonder Kerstmis. Bij de laatste Paullus van het jaar wensen wij u een inspiratievolle kerst en een creatief 2022.

Download deze publicatie

november 2021

Paullus: Bach op Allerheiligen

Het muzikale aanbod van Sint-Paulus is overweldigend in november. Op Allerheiligen starten we met de Missa in G van Johann Sebastian Bach. De World Choir Games strijken ook neer in onze kerk. Daags na Wapenstilstand weerklinkt het geliefde requiem van Gabriel Fauré en tegen het einde van de maand hoort u de eerste editie van een nagelnieuwe vioolwedstrijd. Meer hierover en over andere wetenswaardigheden van uw kerk en parochie in de PaulLus van november.

Download deze publicatie

oktober 2021

Aurelio Scetti en de Slag van Lepanto – een muzikaal renaissanceverhaal

Op 6 oktober 2021 is het precies 450 jaar geleden dat de 250 galeien van de Heilige Liga langzaam de Ottomaanse vloot naderden, die in de golf van Lepanto had verzameld. De volgende dag vond een verschrikkelijke zeeslag plaats.

De overwinning van de Heilige Liga in 1571 zal er uiteindelijk toe leiden dat het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee daarna meestal gevrijwaard blijft van aanvallen door de marine van de sultan van Constantinopel, maar de door hem gesteunde piraten blijven nog lang een bedreiging

Download deze publicatie
Paullus oktober 2021

oktober 2021

Paullus: Sint-Paulus, Quo Vadis

Is onze kerk meer dan een hoop, weliswaar mooie, stenen? Uiteraard hoor ik u zeggen. Moet ze niet vooral een tempel zijn waar de evangelische boodschap wordt uitgedragen en waar iedereen welkom is? Natuurlijk, hoor ik het in koor weerklinken. Twee sterke en boeiende verhalen in dit oktobernummer helpen u daarover na te denken én over de toekomst van onze kerk én onze parochiale entiteit.

Download deze publicatie

september 2021

Paullus: Perfect huwelijk

In het najaar haalt iedereen die van ver of dichtbij iets met muziek te maken heeft, alles uit de kast om de rol van Sint-Paulus als muziekkerk bij uitstek te bevestigen. Al is het wat dat betreft nooit echt stil geweest bij ons. Mooie klanken en liturgische beleving moeten daarbij elkaar versterken: veel muziek in de kerk, maar evenveel kerk in de muziek.

Download deze publicatie

augustus 2021

Cultuurweekend 2021

Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus presenteren we u wat we in het najaar 2021 zoal in petto hebben! 

Van orgelspel tot een open-repetitie, van rondleidingen tot vertellingen, van prachtige tuinen tot onschatbare kunstwerken.

Download deze publicatie

augustus 2021

Najaarsprogramma 2021 in Sint-Paulus

Ontdek hier ons najaarsprogramma vol muziek, cultuur en spirituele beleving! Download hem snel en ontdek dat we heel wat in petto hebben!

U kan een papieren exemplaar eveneens verkrijgen aan de balie. Maar houd ook onze kalender in het oog voor wijzigingen, met corona weet je maar nooit!

Download deze publicatie

juli 2021

Paullus: Met open armen

Na ‘the winter of discontent’, de zomer van de wedergeboorte. De verenigde heiligen en engelen in onze kerk hebben de corona-satan (bijna) klein gekregen. Onze kerkpoorten zwaaien open, Sint-Paulus wordt weer een religieuze, sociale en culturele ontmoetingsplaats als van oudsher.

Toegegeven, we lopen misschien iets te hard van stapel, maar toch. Sinds enkele weken kunnen gelovigen en andere bezoekers onze kerk weer elke zaterdag- en zondagnamiddag komen bewonderen of al biddend genieten van de unieke sfeer van Sint-Paulus. Uiteraard ook op zondagvoormiddag voor de mis. En op het ogenblik dat u dit leest, bent eveneens welkom op vrijdagnamiddag. Tenzij die heiligen en engelen hun greep lossen, wat ze voor zover wij weten niet van plan zijn. Wij ontvangen u in elk geval met open armen!

Download deze publicatie
Laad meer berichten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven