Publicaties

augustus 2023

Najaarskalender 2023 – Muziek in Sint-Paulus

We krijgen groen licht! De restauratiewerken aan de kerk beginnen pas in 2024, we kunnen het jaar dus tot het gaatje muzikaal inkleuren. Onze muziekdirecteur Bart Rodyns heeft er weer een mooi programma van gemaakt. Download uw exemplaar hier of vraag er eentje bij uw volgende bezoek aan Sint-Paulus.

Download deze publicatie

augustus 2023

Moederkesdag in aantocht

Moederkesdag is er bijna en dat zal u geweten hebben. In onze nieuwe editie van Paullus wijden we niet minder dan vier bijdragen aan de Moeder Gods. Daarnaast berichten we over een resem evenementen die de komende weken op stapel staan, waaronder Laus Polyphoniae en Open Monumentendag. Onze hoofdredacteur trakteert u ten slotte op mooie kiekjes van Sint-Paulus, geschoten onderweg in Europa.

Download deze publicatie

juni 2023

Schatten van Vlieg 2023

Tijdens de zomervakantie, van zondag 2 juli tot donderdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, … op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus. De editie van dit jaar staat in het teken van ‘Voel jij wat ik voel?’ Vraag je zoekboekje en je kaart voor stempeltjes aan de kassa en ontdek met Vlieg en Paulientje een betoverende kerk. Op het einde van je speurtocht kom je de code van de schatkist te weten.

Download deze publicatie

juni 2023

Verse vakantielectuur

In deze editie van ons magazine komt u alles te weten over de samenwerking tussen Sint-Paulus en De Ruien. Verder laten we ons licht schijnen op de voorlopige restauratie van het meest besproken schilderij van onze kerk. Tevens geven we u een inkijk in de bidgewoontes van de dominicanen. De betekenis van de verrijzenis en het verhaal van de Emmaüsgangers bieden u stof tot theologische reflectie. Veel leesplezier!

Download deze publicatie

mei 2023

De ‘ontsluierde’ Rozenkransmadonna – deel 2

Kon u op 1 mei niet naar het vertelconcert komen? Of u wil graag weten hoeveel gulden de Quertenmont gekregen heeft voor het maken van de kopie? En om hoe laat keizer Jozef II is langsgekomen in onze kerk? U kan het hier rustig nalezen.

Download deze publicatie

mei 2023

De ‘ontsluierde’ Rozenkransmadonna – deel 1

Kon u op 1 mei niet naar het vertelconcert komen? Of weet u niet meer hoe dat weer zat met die ‘vuile luier’? Of hoe die chique wijk in Amsterdam weer heette? U kan het hier rustig nalezen.

Download deze publicatie

april 2023

Paullus: Verrijzenis!

Het pasennummer focust, uiteraard op de verrijzenis, maar vooral op Maria en de Rozenkrans. U leest alles over de wereldprimeur die de redactie op 1 mei brengt over Caravaggio en zijn Rozenkransmadonna. We maken u ook warm voor de Erfgoeddag en Slow Art Day. De rest verklappen we niet…

Download deze publicatie

februari 2023

PaulLus: Inspirerende vasten

Vasten is veel meer dan drooglegging of een zelfopgelegde kwelling, het is een periode van bezinning om opnieuw in contact te komen met jezelf. Dat schrijft onze pastoor Didier in de vasteneditie van Paullus. In het tweede nummer van het jaar starten we ook met een mini-spionageserie met in de hoofdrol een dominicaanse prior, lokken we u naar de crypte voor een primeur en laten we ons licht schijnen over de voedstervader van Jezus. En nog veel meer.

Download deze publicatie

januari 2023

Jaarkalender 2023 – Muziek in Sint-Paulus

Het ‘Muziekboekje in zakformaat’ ligt klaar!

Blijf op de hoogte van onze muzikale liturgiekalender! In Sint-Paulus weerklinken ook dit jaar weer de mooiste muzikale missen, met koren, solisten, orgel of ineens een volledig orkest. Haal je exemplaar na de zondagsmis of tijdens onze toeristische openingsuren. 2023 zal ietwat anders lopen door de restauratiewerken na de zomer. Houd daarom ook onze website in het oog. Zo blijft u op de hoogte van onze muzikale plannen na augustus 2023.

Geraakt u niet tot in de kerk? Geen probleem! U kan het hier downloaden.

Download deze publicatie

december 2022

PaulLus: uw kers(t) op de stronk

Deze week glijdt uw jongste Paullus in uw brievenbus of in uw mailbox. Nog beter: u kunt de papieren Paullus aanschaffen net voor de misviering op kerstdag, het muziekprogramma van die viering is immers een deel van het magazine. Kerstmis is uiteraard het centrale thema van ons magazine, maar wij vergasten u eveneens op een oorlogsverhaal, een onverwachte rustplaats voor dominicanen, een stalletje vol muzikale events, de paradox van onrechtvaardige barmhartigheid en natuurlijk de nieuwjaarsboodschap van onze voorzitter. Een abonnement op een papieren Paullus bevelen we warm aan. Voor 60 euro op BE92 7765 9222 6123 ontvangt u zes nummers en beleeft u een jaar lang leesplezier. De redactie wenst u een vredig kerstfeest en een miraculeus 2023.

Download deze publicatie
Laad meer berichten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven