Publicaties

januari 2023

Jaarkalender 2023 – Muziek in Sint-Paulus

Het ‘Muziekboekje in zakformaat’ ligt klaar!

Blijf op de hoogte van onze muzikale liturgiekalender! In Sint-Paulus weerklinken ook dit jaar weer de mooiste muzikale missen, met koren, solisten, orgel of ineens een volledig orkest. Haal je exemplaar na de zondagsmis of tijdens onze toeristische openingsuren. 2023 zal ietwat anders lopen door de restauratiewerken na de zomer. Houd daarom ook onze website in het oog. Zo blijft u op de hoogte van onze muzikale plannen na augustus 2023.

Geraakt u niet tot in de kerk? Geen probleem! U kan het hier downloaden.

Download deze publicatie

december 2022

PaulLus: uw kers(t) op de stronk

Deze week glijdt uw jongste Paullus in uw brievenbus of in uw mailbox. Nog beter: u kunt de papieren Paullus aanschaffen net voor de misviering op kerstdag, het muziekprogramma van die viering is immers een deel van het magazine. Kerstmis is uiteraard het centrale thema van ons magazine, maar wij vergasten u eveneens op een oorlogsverhaal, een onverwachte rustplaats voor dominicanen, een stalletje vol muzikale events, de paradox van onrechtvaardige barmhartigheid en natuurlijk de nieuwjaarsboodschap van onze voorzitter. Een abonnement op een papieren Paullus bevelen we warm aan. Voor 60 euro op BE92 7765 9222 6123 ontvangt u zes nummers en beleeft u een jaar lang leesplezier. De redactie wenst u een vredig kerstfeest en een miraculeus 2023.

Download deze publicatie

november 2022

PaulLus: onvervangbaar plezier

In september kwam de beroemde band dEUS in onze calvarietuin een clip opnemen voor hun nieuwe single. Tom Barman gaf Paullus zelfs de primeur van de titel van het nummer dat in november gereleaset wordt! Uiteraard staat er nog veel meer in de laatste editie van dit jaar, die opgebouwd werd rond Allerheiligen en Allerzielen, met onder meer verhalen over ‘barokke senioren’ en ‘bekeerde bankiers’. Wie niet graag te lang naar zijn scherm tuurt neemt best een abonnement voor jaargang 2023 of koopt een los exemplaar in onze inkomhal. Lees ons magazine op vers gedrukt papier en steun tegelijk de Sint-Paulusparochie, dat dubbele plezier is onvervangbaar.

Download deze publicatie

september 2022

PaulLus: Paulus op TV

Onze pastoor wordt vanaf volgende week een – klein beetje toch – beroemde Vlaming. De zondagsviering van 4 september wordt immers live uitgezonden op één. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met die televisiemissen? Daarover en over onze miskende Cels, hoog Waals bezoek, de sprankelende zomer van Sint-Paulus, theologische haarkloverij, verloren gelopen schilderijen en nog veel meer, leest u in onze nieuwste editie van PaulLus.

Download deze publicatie

juli 2022

PaulLus: Girl Power

Vrouwen speelden een niet onaanzienlijke rol in het leven van Jezus en Paulus, maar hun houding tegenover het andere geslacht was niet helemaal dezelfde. In deze zomereditie krijgen evangelische en andere vrouwen ruime aandacht, zowel van professoren als van onze pastoor.

Download deze publicatie

mei 2022

Paullus: op toerental

Een bomvolle kerk met Pasen duwde onze parochie in een hogere versnelling, de opening van de archeologische site trok het toeristisch seizoen op gang. Een terugblik met een fotoreportage. Daarnaast leest u in dit nummer onder meer over een nieuwe wijkkrant, een hart voor andersbegaafden, gevleugelde vrienden en diepgravende theologische debatten.

Download deze publicatie

april 2022

Lenteprogramma 2022 in Sint-Paulus

Ontdek hier ons programma voor april, mei en juni 2022: orkestmissen, solistenmissen, koormissen én orgelmissen, maar ook concerten in de kerk staan op het menu. Had u graag een papieren exemplaar? Die vindt u in onze kerk, aan de balie.

Download deze publicatie

april 2022

Confraterneel 7 – april 2022

Beste confraters,

Met de verkiezing van het nieuwe Venerabel bestuur en consultatieve raad starten wij een nieuw hoofdstuk voor onze Venerabel Kapel.

Maar eerst en vooral wil ik het vorige bestuur o.l.v. Bob Demets van harte danken voor de inzet over een periode van zes jaar waarvan de tweede helft werd geteisterd door alle mogelijke coronaperikelen die een impact hadden op onze werking en onze ondersteuning naar de Sint-Paulusgemeenschap.

Download deze publicatie

maart 2022

Sint-Paulus binnen de muren 2021

Zin om lid te worden van de Sint-Paulusvrienden?

Download deze publicatie

maart 2022

Paullus: nieuwe lente

De weerkundige lente staat voor de deur en met deze nieuwe PaulLus krijgt u een stukje primavera op uw bord, een boeiende macedoine van historische verhalen, verrassende evenementen en spirituele reflecties. En met een primeur.

Download deze publicatie
Laad meer berichten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven