Publicaties

juni 2024

Petrus en Paullus

De nieuwste editie van ons magazine zet het feest van de twee grondleggers van het christendom in de kijker. Verder besteden we aandacht aan het gebed, blikken we terug op een aantal boeiende evenementen, maar kijken we vooral vooruit. De publiekstrekker bij uitstek wordt zonder enige twijfel de muzikale marathon die onze titularis-organist gaat ‘lopen’. Benieuwd wie gaat winnen: Bart of Erik Satie. Uiteraard vergeten we de liefhebbers van patrimonium en geschiedenis niet.

Download deze publicatie

april 2024

Wij van Sint-Paulus

Een nieuwe aflevering van uw lievelingsmagazine Paullus ligt klaar in uw elektronische of echte brievenbus. Het thema van Erfgoeddag is dit jaar ‘Thuis’ en dat nemen we ter harte. Alle geledingen van de Paulusgemeenschap presenteren zich in al hun eenheid en verscheidenheid. Verder komt u te weten wat Rik Torfs denkt van Vangheluwe, hoe uw zondagse hosties in onze kerk terechtkomen en waarom in Parijs einde 19de eeuw een solidariteitsgolf voor Antwerpen tot stand kwam.

Download deze publicatie

februari 2024

Vasten met PaulLus

Bezint eer ge begint. Dat moet u zeker niet doen als u de nieuwste editie van uw lievelingsmagazine ter hand neemt. Al zijn bezinning en reflectie belangrijke thema’s in de tweede Paullus van 2024. Door de vroege Pasen zweeft dit nummer tussen Aswoensdag en de dag van de verrijzenis, maar dat mag u er niet van weerhouden te lezen over onze Indiase predikbroeders, terwijl de kogels u om de oren fluiten. Of over de wonderbaarlijke verhalen van Maria Magdalena, terwijl u eindeloos zit te staren naar onze preekstoel. Veel leesplezier.

Download deze publicatie

december 2023

Mijmeren in PaulLus

Met Kerstmis moeten we allemaal weer een beetje kind worden en ons kwetsbaar opstellen om net daardoor weer aan kracht te winnen. De kribbe, de Sint, een nieuw jaar, alles draait rond deze tijd van het jaar rond onze kleine mensjes. Uw Paullus besteedt er aandacht aan. Maar we vertellen u ook graag meer over de komende restauratie van onze kerk, reizende koorbanken, koorden en heiligen, onze tweede quiz én bijbelse gezegden.

Download deze publicatie

oktober 2023

Allerheiligen in Paullus

Volgens onze pastoor Didier zijn we allemaal ‘heilig’, maar dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Lees zijn pastoraal in ons nieuwste nummer van PaulLus. Onze kunstcollectie, die al niet min was, werd uitgebreid met mogelijk een Cornelis De Vos. Hoe dat allemaal in zijn werk ging, dat vindt u eveneens in ons magazine. Verder weetjes over de uitbreiding van ons vastgoed, een nieuw boek over onze kerk en natuurlijk een overzicht van ons ruim muzikaal aanbod. Veel leesplezier

Download deze publicatie

augustus 2023

Moederkesdag in aantocht

Moederkesdag is er bijna en dat zal u geweten hebben. In onze nieuwe editie van Paullus wijden we niet minder dan vier bijdragen aan de Moeder Gods. Daarnaast berichten we over een resem evenementen die de komende weken op stapel staan, waaronder Laus Polyphoniae en Open Monumentendag. Onze hoofdredacteur trakteert u ten slotte op mooie kiekjes van Sint-Paulus, geschoten onderweg in Europa.

Download deze publicatie

juni 2023

Verse vakantielectuur

In deze editie van ons magazine komt u alles te weten over de samenwerking tussen Sint-Paulus en De Ruien. Verder laten we ons licht schijnen op de voorlopige restauratie van het meest besproken schilderij van onze kerk. Tevens geven we u een inkijk in de bidgewoontes van de dominicanen. De betekenis van de verrijzenis en het verhaal van de Emmaüsgangers bieden u stof tot theologische reflectie. Veel leesplezier!

Download deze publicatie

april 2023

Paullus: Verrijzenis!

Het pasennummer focust, uiteraard op de verrijzenis, maar vooral op Maria en de Rozenkrans. U leest alles over de wereldprimeur die de redactie op 1 mei brengt over Caravaggio en zijn Rozenkransmadonna. We maken u ook warm voor de Erfgoeddag en Slow Art Day. De rest verklappen we niet…

Download deze publicatie

februari 2023

PaulLus: Inspirerende vasten

Vasten is veel meer dan drooglegging of een zelfopgelegde kwelling, het is een periode van bezinning om opnieuw in contact te komen met jezelf. Dat schrijft onze pastoor Didier in de vasteneditie van Paullus. In het tweede nummer van het jaar starten we ook met een mini-spionageserie met in de hoofdrol een dominicaanse prior, lokken we u naar de crypte voor een primeur en laten we ons licht schijnen over de voedstervader van Jezus. En nog veel meer.

Download deze publicatie

december 2022

PaulLus: uw kers(t) op de stronk

Deze week glijdt uw jongste Paullus in uw brievenbus of in uw mailbox. Nog beter: u kunt de papieren Paullus aanschaffen net voor de misviering op kerstdag, het muziekprogramma van die viering is immers een deel van het magazine. Kerstmis is uiteraard het centrale thema van ons magazine, maar wij vergasten u eveneens op een oorlogsverhaal, een onverwachte rustplaats voor dominicanen, een stalletje vol muzikale events, de paradox van onrechtvaardige barmhartigheid en natuurlijk de nieuwjaarsboodschap van onze voorzitter. Een abonnement op een papieren Paullus bevelen we warm aan. Voor 60 euro op BE92 7765 9222 6123 ontvangt u zes nummers en beleeft u een jaar lang leesplezier. De redactie wenst u een vredig kerstfeest en een miraculeus 2023.

Download deze publicatie
Laad meer berichten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven