Publicaties

oktober 2023

Allerheiligen in Paullus

Volgens onze pastoor Didier zijn we allemaal ‘heilig’, maar dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Lees zijn pastoraal in ons nieuwste nummer van PaulLus. Onze kunstcollectie, die al niet min was, werd uitgebreid met mogelijk een Cornelis De Vos. Hoe dat allemaal in zijn werk ging, dat vindt u eveneens in ons magazine. Verder weetjes over de uitbreiding van ons vastgoed, een nieuw boek over onze kerk en natuurlijk een overzicht van ons ruim muzikaal aanbod. Veel leesplezier

Download deze publicatie

augustus 2023

Moederkesdag in aantocht

Moederkesdag is er bijna en dat zal u geweten hebben. In onze nieuwe editie van Paullus wijden we niet minder dan vier bijdragen aan de Moeder Gods. Daarnaast berichten we over een resem evenementen die de komende weken op stapel staan, waaronder Laus Polyphoniae en Open Monumentendag. Onze hoofdredacteur trakteert u ten slotte op mooie kiekjes van Sint-Paulus, geschoten onderweg in Europa.

Download deze publicatie

juni 2023

Verse vakantielectuur

In deze editie van ons magazine komt u alles te weten over de samenwerking tussen Sint-Paulus en De Ruien. Verder laten we ons licht schijnen op de voorlopige restauratie van het meest besproken schilderij van onze kerk. Tevens geven we u een inkijk in de bidgewoontes van de dominicanen. De betekenis van de verrijzenis en het verhaal van de Emmaüsgangers bieden u stof tot theologische reflectie. Veel leesplezier!

Download deze publicatie

april 2023

Paullus: Verrijzenis!

Het pasennummer focust, uiteraard op de verrijzenis, maar vooral op Maria en de Rozenkrans. U leest alles over de wereldprimeur die de redactie op 1 mei brengt over Caravaggio en zijn Rozenkransmadonna. We maken u ook warm voor de Erfgoeddag en Slow Art Day. De rest verklappen we niet…

Download deze publicatie

februari 2023

PaulLus: Inspirerende vasten

Vasten is veel meer dan drooglegging of een zelfopgelegde kwelling, het is een periode van bezinning om opnieuw in contact te komen met jezelf. Dat schrijft onze pastoor Didier in de vasteneditie van Paullus. In het tweede nummer van het jaar starten we ook met een mini-spionageserie met in de hoofdrol een dominicaanse prior, lokken we u naar de crypte voor een primeur en laten we ons licht schijnen over de voedstervader van Jezus. En nog veel meer.

Download deze publicatie

december 2022

PaulLus: uw kers(t) op de stronk

Deze week glijdt uw jongste Paullus in uw brievenbus of in uw mailbox. Nog beter: u kunt de papieren Paullus aanschaffen net voor de misviering op kerstdag, het muziekprogramma van die viering is immers een deel van het magazine. Kerstmis is uiteraard het centrale thema van ons magazine, maar wij vergasten u eveneens op een oorlogsverhaal, een onverwachte rustplaats voor dominicanen, een stalletje vol muzikale events, de paradox van onrechtvaardige barmhartigheid en natuurlijk de nieuwjaarsboodschap van onze voorzitter. Een abonnement op een papieren Paullus bevelen we warm aan. Voor 60 euro op BE92 7765 9222 6123 ontvangt u zes nummers en beleeft u een jaar lang leesplezier. De redactie wenst u een vredig kerstfeest en een miraculeus 2023.

Download deze publicatie

november 2022

PaulLus: onvervangbaar plezier

In september kwam de beroemde band dEUS in onze calvarietuin een clip opnemen voor hun nieuwe single. Tom Barman gaf Paullus zelfs de primeur van de titel van het nummer dat in november gereleaset wordt! Uiteraard staat er nog veel meer in de laatste editie van dit jaar, die opgebouwd werd rond Allerheiligen en Allerzielen, met onder meer verhalen over ‘barokke senioren’ en ‘bekeerde bankiers’. Wie niet graag te lang naar zijn scherm tuurt neemt best een abonnement voor jaargang 2023 of koopt een los exemplaar in onze inkomhal. Lees ons magazine op vers gedrukt papier en steun tegelijk de Sint-Paulusparochie, dat dubbele plezier is onvervangbaar.

Download deze publicatie

september 2022

PaulLus: Paulus op TV

Onze pastoor wordt vanaf volgende week een – klein beetje toch – beroemde Vlaming. De zondagsviering van 4 september wordt immers live uitgezonden op één. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met die televisiemissen? Daarover en over onze miskende Cels, hoog Waals bezoek, de sprankelende zomer van Sint-Paulus, theologische haarkloverij, verloren gelopen schilderijen en nog veel meer, leest u in onze nieuwste editie van PaulLus.

Download deze publicatie

juli 2022

PaulLus: Girl Power

Vrouwen speelden een niet onaanzienlijke rol in het leven van Jezus en Paulus, maar hun houding tegenover het andere geslacht was niet helemaal dezelfde. In deze zomereditie krijgen evangelische en andere vrouwen ruime aandacht, zowel van professoren als van onze pastoor.

Download deze publicatie

mei 2022

Paullus: op toerental

Een bomvolle kerk met Pasen duwde onze parochie in een hogere versnelling, de opening van de archeologische site trok het toeristisch seizoen op gang. Een terugblik met een fotoreportage. Daarnaast leest u in dit nummer onder meer over een nieuwe wijkkrant, een hart voor andersbegaafden, gevleugelde vrienden en diepgravende theologische debatten.

Download deze publicatie
Laad meer berichten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven