Publicaties

juni 2023

Schatten van Vlieg 2023

Tijdens de zomervakantie, van zondag 2 juli tot donderdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, … op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus. De editie van dit jaar staat in het teken van ‘Voel jij wat ik voel?’ Vraag je zoekboekje en je kaart voor stempeltjes aan de kassa en ontdek met Vlieg en Paulientje een betoverende kerk. Op het einde van je speurtocht kom je de code van de schatkist te weten.

Download deze publicatie

mei 2023

De ‘ontsluierde’ Rozenkransmadonna – deel 2

Kon u op 1 mei niet naar het vertelconcert komen? Of u wil graag weten hoeveel gulden de Quertenmont gekregen heeft voor het maken van de kopie? En om hoe laat keizer Jozef II is langsgekomen in onze kerk? U kan het hier rustig nalezen.

Download deze publicatie

mei 2023

De ‘ontsluierde’ Rozenkransmadonna – deel 1

Kon u op 1 mei niet naar het vertelconcert komen? Of weet u niet meer hoe dat weer zat met die ‘vuile luier’? Of hoe die chique wijk in Amsterdam weer heette? U kan het hier rustig nalezen.

Download deze publicatie

april 2022

Lenteprogramma 2022 in Sint-Paulus

Ontdek hier ons programma voor april, mei en juni 2022: orkestmissen, solistenmissen, koormissen én orgelmissen, maar ook concerten in de kerk staan op het menu. Had u graag een papieren exemplaar? Die vindt u in onze kerk, aan de balie.

Download deze publicatie

maart 2022

Sint-Paulus binnen de muren 2021

Zin om lid te worden van de Sint-Paulusvrienden?

Download deze publicatie

januari 2022

Winterprogramma 2022 in Sint-Paulus

Ontdek hier ons programma voor januari, februari en maart 2022. Het staat bol van beziel(en)de solistenmissen, koormissen én orgelmissen, met grote en kleine concerten in de kerk en het ‘Schooltje’. Naast ‘oude getrouwe’ hebben ook heel wat nieuwe gezichten onze kerk gevonden voor hun magische evenementen. Had u graag een papieren exemplaar? Die vindt u in onze kerk, aan de balie.

Download deze publicatie

oktober 2021

Aurelio Scetti en de Slag van Lepanto – een muzikaal renaissanceverhaal

Op 6 oktober 2021 is het precies 450 jaar geleden dat de 250 galeien van de Heilige Liga langzaam de Ottomaanse vloot naderden, die in de golf van Lepanto had verzameld. De volgende dag vond een verschrikkelijke zeeslag plaats.

De overwinning van de Heilige Liga in 1571 zal er uiteindelijk toe leiden dat het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee daarna meestal gevrijwaard blijft van aanvallen door de marine van de sultan van Constantinopel, maar de door hem gesteunde piraten blijven nog lang een bedreiging

Download deze publicatie

augustus 2021

Cultuurweekend 2021

Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus presenteren we u wat we in het najaar 2021 zoal in petto hebben! 

Van orgelspel tot een open-repetitie, van rondleidingen tot vertellingen, van prachtige tuinen tot onschatbare kunstwerken.

Download deze publicatie

augustus 2021

Najaarsprogramma 2021 in Sint-Paulus

Ontdek hier ons najaarsprogramma vol muziek, cultuur en spirituele beleving! Download hem snel en ontdek dat we heel wat in petto hebben!

U kan een papieren exemplaar eveneens verkrijgen aan de balie. Maar houd ook onze kalender in het oog voor wijzigingen, met corona weet je maar nooit!

Download deze publicatie

maart 2019

Kruiswegen De Boeck & Van Wint

Op een boogscheut van de Schelde staat dit ‘barok juweel in een gotisch schrijn’.

De voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1571 is een streling voor het oog: de prachtige barokaltaren, het sublieme meubilair, het belangrijke orgel en de schitterende schilderijen en beelden.

Een Victoriaanse kasteeldame en twee Antwerpse beeldhouwers uit de Provinciestraat. Een verhaal over liefde, geloof en schoonheid.

Download deze publicatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven