Over ons

Welkom in Sint-Paulus

De Sint-Pauluskerk is een oud en eerbiedwaardig instituut. Maar om in de wereld van vandaag te ‘bestaan’ is een aanwezigheid in cyberspace een absolute vereiste. De coronapandemie heeft deze noodzaak nog feller in evidentie gezet. Ik ben dan ook trots hierbij de nieuwe website van onze kerk en onze gemeenschap in te leiden.

Sint-Paulus is bovenal een levende gemeenschap en de bezoeker van deze site zal er dit leven in al zijn facetten terugvinden. De aandacht gaat uiteraard eerst en vooral naar de eredienst en zijn bedienaars. Daarna naar de kerkraad die zich buigt over de wereldse beslommeringen. Natuurlijk worden ook de aloude kapellen – de kapel van het Heilig Sacrament (ook Venerabel genoemd) en de kapel van O.L.-Vrouw van de Rozenkrans – en hun werking belicht. Sint-Paulus is in Antwerpen de muziekkerk bij uitstek. De orkestmissen op de kerkelijke hoogdagen vertegenwoordigen een traditie van eeuwen. Het luik ‘muziek’ neemt dan ook terecht een primordiale plaats in.

Sint-Paulus is een gebedshuis, een plek van liturgie en bezinning. Maar het is ook een Antwerps icoon, een schatkamer van geschiedenis, architectuur, kunst en schoonheid. De Sint-Paulus Academie bouwt hier een mooi verhaal rond voor de meer dan 100.000 bezoekers per jaar uit alle delen van de wereld, die onze kerk en haar vele schatten komen bewonderen. Sinds jaar en dag worden zij daarbij hartelijk onthaald en verwelkomd door de Sint-Paulusvrienden.

Wat men ook zoekt, in Sint-Paulus zal men het vinden. Het weze inzicht, rust, inspiratie, schoonheid of stilte: Sint-Paulus is en blijft een lichtend baken in de grootstad.

Paul Bistiaux

voorzitter kerkraad Sint-Paulus Antwerpen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven