Bezoek met kinderen

Terug naar overzicht

Bezoek met kinderen

Bezoek met kinderen

Een bezoek met kinderen aan de Sint-Pauluskerk is zeker geen saaie bedoening! De gidsen en vrijwilligers van de Sint-Paulusvrienden geven graag aangepaste uitleg aan jongeren van alle leeftijden. Spreek gerust iemand aan (indien u zelf al niet eerder begroet wordt).
Kinderen kunnen de kerk zelf ontdekken door enkele fotozoektochten. Die zijn beschikbaar voor verschillende leeftijden:

  • De jongsten kunnen op zoek gaan naar hondjes. Er zijn veel leuke afbeeldingen van hondjes in de kerk. Er is namelijk een duidelijke link met de heilige Dominicus, stichter van de kloosterorde van de predikheren of dominicanen die de kerk gebouwd hebben.
  • Iets grotere kinderen gaan op safari en zoeken naar leeuwen. In kerken worden vaak leeuwen afgebeeld. De leeuwen worden opgespoord met foto’s en wat tekst erbij.
  • Tieners zoeken naar 17de-eeuwse muziekinstrumenten. Op verscheidene schilderijen en natuurlijk ook op het orgel, staan instrumenten afgebeeld die nu niet zo bekend meer zijn. Je moet geen muzikant zijn om deze fotozoektocht te maken, want iedereen met een beetje speurneus kan meedoen aan deze muzikale zoektocht.

Vraag aan de onthaalmedewerkers naar het blaadje van de gewenste zoektocht, ga op zoek en lever nadien je antwoorden af. Misschien krijg je wel een kleine verrassing voor het geleverde resultaat. Ontdek Sint-Paulus op deze leuke en spannende manier!

Download onderstaand materiaal:


Bezoek met scholen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven