een lap op geven
gepost op: 23 november 2021
De broederschap van de H. Cecilia heeft er een lap op gegeven in 1823. Een rekening in ons archief onthult wat er genuttigd werd tijdens het feest voor hun patroonheilige.
Het siert hen dat de lokale zelfstandige leveranciers werden ingezet voor de catering. Dat is een principe dat de Sint-Paulusfamilie nog altijd in ere houdt. In 1823 zorgde Van Ham voor het bier, slagerij Bauwens voor de worsten en het vlees, onbekenden voor brood en paling. Hmm… zien we daar ‘garnaet en steurkrabben’ – waarschijnlijk samen met de ‘palinck’ op de nabijgelegen vismarkt gekocht? We eindigen met de merkwaardige combinatie van ‘caes, appelen en pijpen’, waarmee we aan het einde van het festijn zijn gekomen. Meer moet dat toch echt niet zijn, zeker als je de afwas nadien niet zelf moet doen, want het ‘gelaesewerck’ werd netjes geleverd en mee gefactureerd!
donderdag 15 mei, van 19u tot 22u
Een nocturne klinkt als een zachte avondbries na een warme lente -of zomerdag. Een nocturne is als een dromerig muziekstuk en ze benadrukt de intimiteit van de schemering. Laat je charmeren door vier zulke nocturnes…
Lees meer'Museumstuk van het jaar' - museumpas
Sint-Paulus doet mee aan de wedstrijd ‘Museumstuk van het Jaar’, georganiseerd door Museumpas. En ‘vaneigens’ hebben we gekozen voor ‘De Geseling’ van Peter Paul Rubens, een meesterwerk dat tijdens de restauratie elke dag tot in…
Lees meerNieuwsbrief
We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.