een lap op geven

Feestrekening Sint-Cecilia

gepost op: 23 november 2021

De broederschap van de H. Cecilia heeft er een lap op gegeven in 1823. Een rekening in ons archief onthult wat er genuttigd werd tijdens het feest voor hun patroonheilige.

Het siert hen dat de lokale zelfstandige leveranciers werden ingezet voor de catering. Dat is een principe dat de Sint-Paulusfamilie nog altijd in ere houdt. In 1823 zorgde Van Ham voor het bier, slagerij Bauwens voor de worsten en het vlees, onbekenden voor brood en paling. Hmm… zien we daar ‘garnaet en steurkrabben’ – waarschijnlijk samen met de ‘palinck’ op de nabijgelegen vismarkt gekocht? We eindigen met de merkwaardige combinatie van ‘caes, appelen en pijpen’, waarmee we aan het einde van het festijn zijn gekomen. Meer moet dat toch echt niet zijn, zeker als je de afwas nadien niet zelf moet doen, want het ‘gelaesewerck’ werd netjes geleverd en mee gefactureerd!

 

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

van 1 juli tot 31 augustus - Zoek de schatkist met Paulientje de bellenblazer

Schat van Vlieg

gepost op: 01 juli 2024

Tijdens de zomervakantie, van maandag 1 juli tot zaterdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, vrienden op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven