een lap op geven
gepost op: 23 november 2021
De broederschap van de H. Cecilia heeft er een lap op gegeven in 1823. Een rekening in ons archief onthult wat er genuttigd werd tijdens het feest voor hun patroonheilige.
Het siert hen dat de lokale zelfstandige leveranciers werden ingezet voor de catering. Dat is een principe dat de Sint-Paulusfamilie nog altijd in ere houdt. In 1823 zorgde Van Ham voor het bier, slagerij Bauwens voor de worsten en het vlees, onbekenden voor brood en paling. Hmm… zien we daar ‘garnaet en steurkrabben’ – waarschijnlijk samen met de ‘palinck’ op de nabijgelegen vismarkt gekocht? We eindigen met de merkwaardige combinatie van ‘caes, appelen en pijpen’, waarmee we aan het einde van het festijn zijn gekomen. Meer moet dat toch echt niet zijn, zeker als je de afwas nadien niet zelf moet doen, want het ‘gelaesewerck’ werd netjes geleverd en mee gefactureerd!
'net zoals een mens'
Uw geliefde Facebookpagina volgt beroepshalve de pagina’s van vele dominicanenkloosters in de hele wereld. Die mannen en vrouwen zitten echt overal. Zo vonden we deze foto bij Quang Tran in Vietnam. Twee dominicanen bestuderen aandachtig…
Lees meer“Als je in Antwerpen bent, ga. Indien niet, overweeg dan om er naartoe te reizen voor deze uitzonderlijke ‘slow music’ ervaring.” (Phyl Terry, founder Slow Art Day NY, USA). Mis de unieke kans niet om…
Lees meerNieuwsbrief
We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.