een lap op geven
gepost op: 23 november 2021
De broederschap van de H. Cecilia heeft er een lap op gegeven in 1823. Een rekening in ons archief onthult wat er genuttigd werd tijdens het feest voor hun patroonheilige.
Het siert hen dat de lokale zelfstandige leveranciers werden ingezet voor de catering. Dat is een principe dat de Sint-Paulusfamilie nog altijd in ere houdt. In 1823 zorgde Van Ham voor het bier, slagerij Bauwens voor de worsten en het vlees, onbekenden voor brood en paling. Hmm… zien we daar ‘garnaet en steurkrabben’ – waarschijnlijk samen met de ‘palinck’ op de nabijgelegen vismarkt gekocht? We eindigen met de merkwaardige combinatie van ‘caes, appelen en pijpen’, waarmee we aan het einde van het festijn zijn gekomen. Meer moet dat toch echt niet zijn, zeker als je de afwas nadien niet zelf moet doen, want het ‘gelaesewerck’ werd netjes geleverd en mee gefactureerd!
Zondag 20 oktober, Antwerp Marathon
De Antwerp Marathon maakt het ons komende zondag niet makkelijk, want de lopers starten al om 9u. Op kilometer 28 passeren ze de Sint-Paulusstraat. De snelle lopers komen wellicht al bij aanvang van de zondagsmis…
Lees meerBreaking News
In zijn zitting van 4 oktober jl. keurde het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Antwerpen de gunning goed voor de werken “Sint-Pauluskerk – actualisatie restauratie exterieur en stabiliteit” aan de firma Monument…
Lees meerNieuwsbrief
We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.