Muziek 20 mei 2022 | 20:00

concert – Bach Sessions (CD release)

Klavierfestival ‘keyboard discoveries’:

Tijdens drie voorjaarsconcerten die deel uitmaken van een groter klavierfestival (i.s.m. Sint Pauluskerk Antwerpen, Museum Vleeshuis en het Lierse museum ‘Het huis van Oscar’) delen Bart Rodyns en Nicolas Callot samen met hun gasten hun passie voor historische klavieren. Een klavierfestival waarbij dus bijna alle types klavieren aan bod komen was reeds lang een (jongens)droom…

Bart Rodyns en Nicolas Callot (samen duo Zeitspiel) zijn klavierspelers in de breedste zin van het woord. Beiden hebben ze individuele specialisaties, deze zijn daarnaast ook nog complementair.
Vanuit hun klavier-combinaties én de muziek ontstond heel natuurlijk dit festival waarbij de klavieren (piano, pianoforte, harmonium, orgel, klavecimbel,…) de eigenlijke hoofdrolspelers zijn.
Ze laten zich bijstaan door andere musici en trachten daarmee telkens een andere periode en/of stijl aan bod te laten komen.

Derde concert: Bach Sessions (CD releaseconcert):

Met ‘Bach seessions’ worden aria’s en koralen van Bach in unieke arrangementen voor harmonium (Mustel, 1874, collectie Bart Rodyns) en piano (Blüthner) gebracht. Bach Sessions is de nieuwste zoektocht van het ZEITSPIEL klavierduo naar schoonheid. “Laat je meevoeren in een vacuüm van tijdloosheid en geef je over aan de magie van de klank”. Bekijk ook zeker volgende teaser.

Praktisch:

Een kaartje kost 20 euro
Het concert gaat door in het Schooltje (ingang langs de Sint-Paulusstraat)
Voor meer info en kaarten: mail naar info@eubc.be

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

20 mei 2022 | 20:00

Organizer

ZEITSPIEL klavierduo
Phone
0477575395
Email
info@eubc.be