Muziek 18 november 2022 | 20:00

Concert – ‘Hohe Messe’ van J.S. Bach

Muzikaal Ensemble Alegría heeft een verjaardag te vieren. Het bestaat dit jaar 25 jaar. In februari vierde het dat een eerste keer met de Messiah van G.F. Haendel. Omdat het zoveel van de Sint-Pauluskerk houdt, komt het ensemble nog eens terug, op zowel vrijdag 18 als zaterdag 19 november. Dit keer staat de integrale uitvoering van de Messe in h-moll van J.S. Bach op het programma.

Het concert van 18 november wordt georganiseerd door PSC Antwerpen. We laten hen graag hieronder even aan het woord:

Zoals de grote J.S. Bach en in de geest van hervormer Maarten Luther wil het Protestants Sociaal Centrum mensen samenbrengen in de essentie van het bestaan: schoonheid, waardigheid en hoop. 43 jaar geleden ontstaan als initiatief van gewone protestantse gelovigen in de vorm van noodhulp, ontplooide het PSC in de loop der jaren allerhande projecten, altijd met dezelfde passie: de waardigheid van mensen in de knel. Momenteel bestaat het PSC uit vier deelwerkingen. Voor twee daarvan vragen wij uw steun: ‘de Woonterp’, huisvesting met begeleiding voor vluchtelingengezinnen, en ‘Kip en ei… en zoveel meer’, een partnerschapsonderneming in Burkina Faso met duurzame water- en voedselvoorziening en lokale tewerkstelling.

Meer informatie vindt u op onze website www.psc-antwerpen.be/woonterp/ en www.psc-antwerpen.be/kip-en-ei/

Tijdens deze avond krijgt u een korte presentatie van deze projecten, kunt u de Kip&Ei coördinator Burkina Faso Alidou Ouédraogo ontmoeten, en u bent getuige van de uitreiking van onze ‘Ina Koeman Presentieprijs’. Zo hopen wij dat ons verhaal u in uw solidariteit mag inspireren. Solidariteit is als muziek: zij overschrijdt grenzen en versterkt hoop!

Praktisch:

scan onderstaande QR-code in en reserveer je plaats

 

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

18 november 2022 | 20:00

Venue

Sint-Pauluskerk Antwerpen (via Veemarkt)
Veemarkt
Antwerpen, 2000 België
+ Google Map