Muziek 7 juni 2022 | 20:00

Concert ‘piano trio’s’ – Arenski, Sjostakovitsj en Smetana

Violist Lev Adamov, cellist Raphael Bell en pianist Andrej Jussow brengen op dinsdag 7 juni om 20u in ‘t schooltje werk van o.a. Anton Arenski, Dmitri Sjostakovitsj en Bedrich Smetana. Deze drie muzikanten bieden dit concert gratis aan maar stellen uw vrijwillige bijdrage erg op prijs.

Lev Adamov

Lev Adamov is geboren in Moskou, Rusland maar woont ondertussen al jaren in Nederland. Van 2000 tot 2007 bezocht hij er het Rotterdams Conservatorium en als een van de jongste musici werd hij uitgenodigd om op te treden met het Nederlands Philharmonisch Orkest, Kamerorkest en De Nederlandse Opera. Als vioolleraar was Lev verbonden aan de faculteit van het Brooklyn Conservatory of Music en de Noel Pointer Foundation. Hij doceerde aan de International Music Academy in Dinant, België en werd hij uitgenodigd als jurylid van de Special Music School in het Kaufman Center. Hij is bovendien een van de oprichters van het New York Music Teaching Artists Collective (NYMTAC). In New York was hij concertmeester van DiCapo Opera en andere ensembles. In 2010 maakte hij zijn debuuttour door New York/Boston/Brussel met het Adamov/Lawson Violin Duo en speelde hij kamermuziek bij Bargemusic in New York en MIT in Boston. Leo’s professionele muzikale ervaringen, thuis ‘s werelds toplocaties, zoals het Concertgebouw, Carnegie Hall, Kennedy Center en Boston Symphony Hall, variëren van traditionele klassieke concerten tot concerttours met Duncan Sheik en Jill Scott, Van Broadway tot Sjostakovitsj Pianotrio tot solo-improvisaties. (bron www.leoadamov.com)

Raphael Bell

Raphael Bell is aanvoerder van de cellosectie bij het Antwerp Symphony Orchestra, mede-artistiek directeur van La Loingtaine in Montigny-sur-Loing, medestichter van de Camerata Fontainebleau en oprichter en mede-artistiek directeur van het Charlottesville Chamber Music Festival in zijn geboortestad Virginia. Als kamermuzikant speelde hij in verschillende prestigieuze concertzalen als de Wigmore Hall, de Salle Gaveau, de Berliner Philharmonie, de Kölner Philharmonie, de Tokyo Suntory Hall en de Kyoto Concert Hall en hij was te gast op talrijke festivals zoals de Wiener Festwochen en het Verbier Festival. Raphael werkte samen met muzikanten als Steven Isserlis, James Ehnes, Martha Argerich, Pekka Kuusisto, Maxim Vengerov en Ivry Gitlis en hij speelde samen met Steven Isserlis en Steven Doane de wereldpremière van de Triptiek voor drie cello’s van Olli Mustonen. Als solist was hij reeds te gast bij het Kristiansand Symphony Orchestra, het Tokyo Luft Ensemble en het Antwerp Symphony Orchestra. Hij was lange tijd lid van het Mahler Chamber Orchestra en speelde alle symfonieën van Mahler onder leiding van Claudio Abbado. Andere orkesten waarmee hij samenwerkte zijn de Münchner Philharmoniker, het Chamber Orchestra of Europe, de English Baroque Soloists, het Orchestre Révolutionnaire et Romantique en het Scottish Chamber Orchestra. Bell studeerde aan de Juilliard School of Music bij Harvey Shapiro en later bij Mario Brunello, Steven Isserlis en Ferenc Rados. (bron www.antwerpsymphonyorchestra.be)

Andrej Wussow

Andrej Jussow is geboren in Kiev, Oekraïne, maar studeerde aan de Hochschule für Musik Karlsruhe. Hij won de eerste prijs van een aantal internationale concoursen, waaronder de Steinway-Wettbewerb (Hamburg, 1995), Forum International de Musique (Parijs, 1997), Concours de Piano (Andorra, 1997), Josef-Dichler -Wettbewerb (Wien, 1998), het nationale concours Jugend musiziert (Köln, 1999), de Kulturfond Baden 2004 en de Heinrich-Vetter-Preis 2006.  Andrej Jussow heeft met groot succes opgetreden op internationale festivals zoals het Klavierfestival Ruhr, LSO St Luke’s Concerts, het internationale Steinway Festival in Hamburg, de Hamburg Proms concerten en de Ludwigsburger Schlossfestspielen. Zijn kamermuziekpartners zijn onder meer Roman Simovic, Albrecht Laurent Breuninger, Elena Graf, David Grigorian, Kira Kraftzoff, Benedict Klöckner, Aida-Carmen Soanea, Romain Garioud, het Rastrelli cellokwartet en zijn broer, de violist Alex Jussow. Een van zijn belangrijkste artistieke engagementen was zijn optreden als solist in Sergei Rachmaninovs eerste pianoconcert in de originele versie van 1891 met het Orchestre National de Montpellier en met de Stuttgarter Philharmoniker, evenals de mogelijkheid om het pianokwintet van Béla Bartók uit te voeren met de delian ::quartett op het Richard Strauss Festival in Garmisch-Partenkirchen. Tot op heden heeft Jussow cd’s opgenomen met werken van Frédéric Chopin, Joseph Haydn, Robert Schumann en Franz Liszt voor het Berlijnse label CONCENTUS RECORDS. In 2012 verscheen een opname van de complete pianoconcerten van Beethoven. Andrej Jussow is assistent-professor piano en kamermuziek voor pianisten aan de Hochschule für Musik Karlsruhe. (bron andrej-jussow.com)

 

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

7 juni 2022 | 20:00

Organizer

Lev Adamov
Email
leoadamov@gmail.com