Plan je bezoek Tentoonstellingen en evenementen 24 april 2022 | 14:00 - 17:00

Erfgoeddag – Paulus op school

Dit jaar wordt aan de traditie van Erfgoeddag ook een Erfgoedweek gebreid, met een hoofdrol voor de scholen. Sint-Paulus neemt zoals steeds met plezier deel aan dit project, maar doet er nog een schepje bovenop. Onder het motto ‘Erfgoeddag maakt school!’ duikt ook de Sint-Pauluskerk in het rijke schoolleven van toen. Op zondag 24 april is er de klassieke Erfgoeddag, de daaropvolgende week, van 25 tot 29 april, ligt de focus op de beleving van erfgoed door scholen.

Voor Sint-Paulus een ideale gelegenheid om op zondag 24 april ‘het schooltje’ aan de bezoekers te tonen en de week erna een warm welkom te bieden aan leerlingen met hun leerkrachten. Elke school krijgt de gelegenheid om een halve dag in die week door te brengen op onze site, rondleidingen te volgen, kunst te beoefenen of een lesuur te volgen in ‘het schooltje’. Dat gebouw aan het kloostervierkant bestond oorspronkelijk uit een gebouw met drie kleuterklasjes.

Praktisch: tijdens de Erfgoeddag op zondag 24 april kan je de Sint-Paulussite bezoeken van 14u tot 17u. De site is gratis toegankelijk op die dag. Je hoeft niet te reserveren.
Tijdens de Erfgoedweek voor scholen, van maandag 25 april tot vrijdag 29 april, kan je als schooldirectie of leerkracht een halve dag reserveren op de Sint-Paulussite. Je aanvraag kan per e-mail aan info@sintpaulusantwerpen.be.

Gidsen van de Sint-Paulusvrienden komen als ‘klasbak’ de site gratis voorstellen in jouw klas. Dat kan tijdens de Erfgoedweek of op een ander moment. Je aanvraag sturen naar: sintpaulusvrienden@sintpaulusantwerpen.be

 

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

24 april 2022 | 14:00 - 17:00