Muziek Parochie & Liturgie 30 januari 2022 | 10:30

Solistenmis voor Sint-Paulus Bekering – 4de zondag door het jaar C

Eucharistieviering in de Sint-Pauluskerk, voorgegaan door Dries Ghesquiere o.p., muzikaal verzorgd door An De Ridder, sopraan en Bart Rodyns, titularis-organist.

Biografie An De Ridder:

Tot de recente operarollen van de Belgische sopraan An De Ridder behoren Norn in Götterdämmerung (Wagner) in het Badisches Staatstheater Karlsruhe, Ortlinde in Die Walküre in De Nationale Opera Amsterdam, Fiordiligi in Così fan tutte (Mozart) met Le Concert d’Anvers, Micaela in Carmen (Bizet) bij Zomeropera Alden Biesen, Mimì in La Bohème (Puccini) met de jonge theatermakers BangUp en de titelrol in de operette Clivia (Dostal) bij het Brussels Operette Theater. In de Munt in Brussel was An understudy voor de titelrol in Daphne (Strauss).

In het Aalto Musiktheater in Essen zong An Ortlinde in Die Walküre (Wagner), Musetta in La Bohème (Puccini), Princesse Clarice in L’amour des trois oranges (Prokofiev), priesteres in Aïda (Verdi), Berta in Il Barbiere di Siviglia (Rossini) en 4de Magd in Elektra (Strauss). Die laatste rol heeft ze onlangs ook vertolkt in Theater Basel.

Verder werkte An De Ridder succesvol samen met grote orkesten zoals het NedPho onder leiding van Marc Albrecht, het Vlaams Radio Orkest onder de baton van Pietro Rizzo, het Brandenburgisches Orkest o.l.v. Heribert Beissel en verschillende keren met het Brabants Orkest, eerst onder leiding van Roberto Benzi en later met Ivan Anguélov. De sopraan-solo in de Mattheuspassie voerde ze uit met het Nederlands Symfonisch Orkest onder leiding van Jan Willem de Vriend en Mozarts Requiem met het Magogo Kamerorkest o.l.v. Arjan Tien. An zong een semi-staged liedrecital in The Morgan Library in New York.

Programma:

Intrede – Ch. Gounod: Repentir “Scene sous forme de priere” uit Messe Solennelle de Sainte Cécile
Na lezing 1 – G.F. Händel: ‘Lascia ch’io pianga’ uit Rinaldo
Na lezing 2 – G. Verdi: Ave Maria uit Otello
Offerande – S. Karg-Elert: Nachruf
Communie – F. Schubert: Ave Maria / Ellens dritter Gesang
Slotlied – R. Hahn: A Chloris

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

30 januari 2022 | 10:30