Muziek Parochie & Liturgie 20 maart 2022 | 10:30

Solistenmis – 3de zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering in de Sint-Pauluskerk, voorgegaan door pastroor Didier Croonenberghs o.p., muzikaal verzorgd Lieven Termont, bariton en organist Pieter De Vos.

Lieven Termont is een bekend gezicht in de wereld van de oude muziek. Als solist zong deze Belgische bariton onder leiding van o.a. Paul Dombrecht, Philippe Pierlot, Erik Van Nevel, Florian Heyerick, Kurt Bikkembergs, Lazlo Heltay, Paul Van Nevel, Patrick Peire, Ludo Claesen, Yvan Meylemans, Marcel Ponseele en Bo Holten. Zowel als solist als in ensembleverband concerteerde Lieven Termont in heel Europa, Noord- en Zuid- Amerika en Zuidoost-Azië en is hij te horen op meer dan vijftig CD’s; het merendeel met Capilla Flamenca en het Huelgas Ensemble. Vandaag werkt hij mee aan het succes van een nieuwe groep: UTOPIA.

Opmerkelijke engagementen van de laatste jaren zijn het benefietconcert Messiah for Haïti, de baritonsolo in het Deutsches Requiem van Brahms met het Brussels Philharmonic, de concerttournee in Hongkong en Zuid-Korea en een reeks Bach-cd’s met Il Gardellino en de wereldpremière van de Lukaspassion van Homilius/C.P.E Bach met Il Fondamento. Lieven Termont behaalde aan het Lemmensinstituut een Master in de muziek en studeerde bij Lieve Vanhaverbeke en Maarten Koningsberger. Hij laat zich nu coachen door Jard Van Nes. Lieven is laureaat van de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie 1996 in Nederland en is leraar zang aan het Conservatorium te Leuven en aan de muziekacademie van Aalter.

Op het programma:

Intrede: Gabriël Fauré – Ave Maria

Tussenzang: Jean Langlais – Ave verum corpus

Na lezing 2: Maurice Duruflé – Notre Père

Offerande: Ernest Chausson – O salutaris hostia

Communie: César Franck – Tantum ergo

Slotlied ‘vredeswens’: Francis Poulenc – Priez pour paix

 

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

20 maart 2022 | 10:30