Parochie & Liturgie 24 juli 2022 | 10:30

Oecumenische viering

Tussen 22 en 24 juli meren opnieuw zo’n 40 schepen aan in Antwerpen voor de Tall Ships Race. Aan de kaaien en dokken mogen we de grootste zeilschepen bezoeken. Zo is het Poolse schip ‘Dar Mlodziezy’, wat ‘geschenk van de jeugd’ betekent, met bouwjaar 1982, bijna 100 meter lang en telt het zo’n 168 opvarenden. Op 25 juli vertrekken ze dan weer om als eerste aan te komen in Aalborg (Denemarken).

De Sint-Pauluskerk wil haar naam als ‘de kerk van het Schipperskwartier, de ziel van de haven’ alle eer aandoen en heeft daarom de kapiteins en alle opvarenden uitgenodigd om deel te nemen aan deze viering, voorgegaan door onze Indische dominicanen. Maar ook u bent natuurlijk welkom op deze oecumenische dienst. Er zal zowel Nederlands als Engels gesproken worden. Voor de muzikale invulling zorgen titularis-organist Bart Rodyns en tenor Adriaan De Koster.

Adriaan De Koster kennen we in Sint-Paulus ondertussen als tenor van Utopia Ensemble. Maar ook als solist is hij veelgevraagd. Zo nam hij bij verschillende dirigenten de tenorpartij voor zijn rekening in cantates en het Magnificat van J.S. Bach, alsook in de Mariavespers van Monteverdi en in Messiah van Haendel. Naast opvoeringen met zijn eigen ensemble is hij eveneens een graag geziene gast in andere ensembles zoals Graindelavoix, Currende, Vlaams Radiokoor, Psallentes en Vox Luminis. Sinds dit jaar zingt hij bij Pygmalion, Choeur de Chambre de l’Université de Strasbourg, Cappella Amsterdam en is hij vast lid van het Huelgas Ensemble.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

24 juli 2022 | 10:30