Muziek Parochie & Liturgie 23 oktober 2022 | 10:30

Solistenmis

De eucharistieviering op deze 30ste zondag door het jaar wordt voorgegaan door Francis Akkara o.p. en muzikaal begeleid door Herlinde Verheyden op barokcello.

Herlinde Verheyden begon haar cello-opleiding als 11-jarige bij Viviane Spanoghe en Peter Devos aan het Conservatorium van Leuven. In 1998 was ze laureate van Axion Classics, een nationale competitie voor muziek en woord, georganiseerd door Dexia (vandaag Belfius, nvdr). Ze zette haar studies voort aan het conservatorium van Antwerpen bij Mirel Iancovici en France Springuel. Barokcello studeerde ze bij Bernard Woltèche en Hervé Douchy. Vandaag werkt ze als freelance onde rmeer bij het Royal Flemish Philharmonic Orchestra en het Antwerp Baroque Orchestra.
Van 2006 tot 2008 maakte ze een tournee door Canada, Rusland en het Midden- Oosten met de productie Import/Export (Les Ballets C. de la B.) met contratenor Steve Dugardin. Herlinde schuwt de populaire muziek niet en werkte samen met Rod Stewart, Ozark Henry, Marco Borsato, Kayne West, dEUS en Diana Ross.

 

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

23 oktober 2022 | 10:30