Muziek Parochie & Liturgie 27 november 2022 | 10:30

Solistenmis

Eucharistieviering in de Sint-Pauluskerk, voorgegaan door Francis Akkara o.p., muzikaal verzorgd door Dymphna Vandenabeele, cor anglais en titularis-organist Bart Rodyns. Deze viering staat eveneens in het teken van de Dag voor de Zieken en de Ouden.

Dymphna Vandenabeele startte op 10 jarige leeftijd hobostudies bij Jan Wauters aan het stedelijk conservatorium te Brugge. Als hoboïste bij o.a. het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen o.l.v. Robert Groslot, de Jonge Filharmonie (Peter Rundel), het Nationaal Jeugdorkest (Yvan Meylemans), het Nationaal orkest van België (Dirk Brossé) doet ze orkestervaring op.

In 2003 wordt ze laureaat van de Nationale Wedstrijd voor Muziek en Woord van Dexia en in 2008 verwerft ze de prestigieuze prijs Ingeborg Köberle aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalt ze haar meester diploma voor hobo met grootste onderscheiding bij Paul Dombrecht. Drie jaar later behaalt ze eveneens met grote onderscheiding haar master diploma voor barokhobo bij Paul Dombrecht en ontvangt ze voor de tweede maal de Ingeborg Köberle prijs.

Dymphna volgde masterclasses bij Joris Van den Hauwe, Jacques Tys, Thomas Stacy, Alfredo Bernardini en andere. Ze speelt sinds 2004 mee in gerenommeerde orkesten en ensembles in binnen- en buitenland zoals: Het Nationaal Orkest van België, de Mannheimer Hofkapelle, Anima Eterna, Il Gardellino, Bach Concentus, Il Fondamento, La Petite Bande, Les Agrémens, Euterpe Baroque Consort,… Sinds maart 2010 is ze lid van de Koninklijke muziekkapel van de Gidsen o.l.v. Yves Segers waar ze promoveert tot eerste solist Engelse hoorn. Als lid van het “Odysseia Ensemble” speelt ze solowerken en kamermuziek uit de klassieke periode en de actuele hedendaagse muziek.

Programma:

Intrede: Vivace (deel 1) uit de Sonata in F van G.Ph.Telemann
Na lezing 1: Adagio (K. 580A) van W.A.Mozart
Na lezing 2: Allegro (deel 3) uit de Sonata in F van G.Ph.Telemann
Offerande: the Swan van C. Saint-Saëns
Communie: Adagio (Op.70) van R. Schumann
Slotlied: Largo (thema) uit ‘Nieuwe wereld’ van A. Dvorák

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

27 november 2022 | 10:30