Muziek Parochie & Liturgie 21 mei 2023 | 10:30

Solistenmis

Eucharistieviering in de Sint-Pauluskerk, voorgegaan door Kiran Joy o.p., muzikaal verzorgd Valerie Vervoort, sopraan en Eliot Lawson, haar man op viool. Voor het orgel vinden we organist Erwin Van Bogaert. 

Valerie Vervoort (°1978) studeerde klassieke zang aan het Conservatorium van Antwerpen, aan de Brooklyn Conservatory in New York en aan de Operastudio in Gent. In 2007 behaalde ze de eerste prijs op de internationale wedstrijd José Augusto Alegria (november 2007), het jaar daarna was ze finaliste in twee competities.

Ze vertolkte o.a. Polly uit The Three Penny Opera van Kurt Weill, Blondchen uit Die Entführung aus dem Serail van W.A. Mozart, Pamina uit Die Zauberflöte, eveneens van W.A. Mozart en Noémi en Cendrillon uit Cendrillon van Jules Massenet. Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe station van Luik in 2009, zong ze live voor RTBF tijdens de show Gare à vous van Dragone.
In 2009 zong ze tijdens de Joodse Humoravonden doorheen Vlaanderen, ter gelegenheid van het Joods Cultuurfestival. Valerie concerteerde in Europa, de Verenigde Staten, Israël, Hong Kong en Qatar met o.a. Brooklyn College orchestra, Vlaams Radio Orkest, Spectra Ensemble, Charlemagne Orkest, Intermezzo Festival Orchestra en het Orchestra do Minho.

Valerie deed opnames voor de Spaanse Televisie, de Portugese Radio Antena 2, ARTE, Exqi TV, RTBF en treedt geregeld op met de pianisten Jill Lawson en Nicolas Callot. In kamermuziek hoorden we haar met Lawson, Hommages en het Enigma Ensemble.

Ze werkte samen met hedendaagse componisten zoals Arne Werkman, Adam Gorb, Denis Bosse en Hanne Deneire. In november 2010 bracht Beeldenstorm een CD uit met muziek van Hanne Deneire, waarbij Valerie werken zingt voor sopraan

Programma:

Intrede : Cara sposa (G.F. Händel)
Na lezing 1 : The plaint (H. Purcell)
Voor evangelie : Alleluia (Schütz)
Offerande: Smile (Turner, Parsons, Chapling)
Communie: Laudate dominum (W. A. Mozart)
Slot: Je ne t’aime pas (Kurt Weil)
Sortie: Caprice (L.N. Clérambault)

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

21 mei 2023 | 10:30