Muziek Parochie & Liturgie 30 juli 2023 | 10:30

solistenmis

Eucharistieviering in de Sint-Pauluskerk, voorgegaan door Francis Akkara o.p., muzikaal verzorgd Bart Uvyn, countertenor en titularis-organist Bart Rodyns.

Op deze laatste zondag van juli krijgt titularis-organist Bart Rodyns gezelschap van contratenor Bart Uvyn. Bart startte op zijn zesde met muzikale studies aan de gemeentelijke muziekschool te Destelbergen. Hij volgde er viool en zang. Sinds 1995 zingt hij bij het Gentse kathedraalkoor Schola Cantorum o.l.v. kanunnik Michael Ghijs en Filip Martens.

In 2003 vatte hij zijn zangstudies aan als contratenor in het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij in 2008 als ‘master in de muziek – zang’ afstudeerde bij Dina Grossberger en Dirk Snellings (Capilla Flamenca). Nadien specialiseerde hij zich verder in de oude muziek aan het Lemmensinstituut en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag in het kader van het Erasmusproject. Hij kreeg er les van onder meer Peter Kooij en Jill Feldman. Verder volgde hij verschillende masterclasses (Alexander Oliver, Zeger Vandersteene…)

Bart Uvyn wordt regelmatig uitgenodigd door ensembles als Capilla Flamenca, Psallentes, Vox Luminis en Sette Voci. Ook werkte hij mee aan verschillende projecten van BachPlus en Bl!ndman [vox]. Bart is ook vast ensemblelid van Currende (Erik Van Nevel) en neemt vaak deel aan projecten met Collegium Vocale Gent. Hij is medeoprichter van Utopia – Belgian Handmade Polyphony’. (www.bartuvyn.be)

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

30 juli 2023 | 10:30