Muziek Parochie & Liturgie 21 april 2024 | 10:30

koormis

Eucharistieviering in de Sint-Pauluskerk, voorgegaan door Anton Milh o.p., muzikaal verzorgd door Schola Gregoriana Dominicana (Knokke) o.l.v. Ad Van de Wege.

Laat de volkstoeloop voor de Ten Miles u niet afschrikken om af te zakken naar Sint-Paulus. Deze viering op de 4de zondag van Pasen, voorgegaan door Anton Milh o.p., staat in het teken van bidden voor ‘roepingen’. 2024 is het jaar van het gebed, als voorbereiding van het jubeljaar of Heilig Jaar 2025. Voor de muzikale ondersteuning zorgen deze keer de gregorianen van Schola Gregoriana Dominicana (Knokke-Heist) en organist Ad van de Wege.

Schola Gregoriana Dominicana, een gregoriaans koor van zo’n 25 leden, is verbonden met de dominicanenkerk van Knokke waar het (bijna) elke zondag om 11u de viering begeleidt. Het koor geeft regelmatig concerten die passen bij de liturgische tijd, van Mariale liederen tot passies. Het werd opgericht in 1998 door Jacques Maertens. Maertens schreef verschillende werken voor koor en orkest. Naast de Schola richtte hij ook de koren Cantabile en Rondinella op. Hij is tevens stichter van de muziekacademie van Knokke-Heist en met het ‘Concertenfestival’ haalt hij nationale en internationale artiesten en ensembles naar de kustgemeente.

De vaste organist in Knokke is de Nederlander Ad van de Wege. Hij studeerde orgel bij Dirk Verschraegen en Edward de Geest en kamermuziek bij Marcel Ketels aan het Koninklijk Conservatorium in Gent. Ad was lange tijd als organist verbonden aan verschillende Nederlandse kerken. Van 2007 tot 2020 was hij titularis-organist van de Sint-Barbarakerk te Maldegem. Vandaag is hij titularis-organist aan de Sint-Baafskerk te Aardenburg (NL), waar hij het fraaie Frentrop-Reil orgel bespeelt.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

21 april 2024 | 10:30