Muziek Parochie & Liturgie 28 april 2024 | 10:30

Solistenmis

Eucharistieviering in de Sint-Pauluskerk, voorgegaan door JFK, muzikaal verzorgd door Rozelien Nys, mezzosopraan en titularis-organist Bart Rodyns.

Broeders Joe, Francis en Kiran (JFK) gaan de viering van de 5de zondag van Pasen voor. Ze staat in het teken van de Oosterse Kerk. Geschreven op maat van onze drie Indische broeders. Zij zullen aan deze viering de ‘Syro-Malabaarse’ ritus toevoegen. De naam ‘Syro’ is verwarrend omdat deze oosterse kerk van de Oost-Syrische ritus vooral gelovigen in India telt, met name in het kustgebied Malabar in de deelstaat Kerala. Vandaar Syro-Malabaars. Wereldwijd zijn er vier miljoen katholieke Syro-Malabaren. Daarna geven JFK in de crypte een korte presentatie over de dominicaanse missies in hun thuisland. Dan is het genieten van lekker drinken – een Sanctus Dominicus – en lekker eten met (niet te pikante) Indiase hapjes!

We rekenen op gulle steun om de broeders in India te helpen hun vorming voort te zetten. Bevestig je aanwezigheid voor 25 april met een e-mail naar pastoor@sintpaulusantwerpen.be. Laat ook weten met hoeveel personen je komt. Er is geen vast bedrag, elke gift is welkom, op de dag zelf, met cash of met de kaart. Je kan ook nu al overschrijven op het rek.nr. BE59 4310 6000 0126 van paters dominicanen vzw, met vermelding ‘STEUN INDIA’.

Rozelien Nys behaalde haar masterdiploma voor blokfluit bij Bart Coen en voor zang bij Marianne Vliegen en Lieve Jansen aan het Lemmensinstituut te Leuven. Aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag vervolmaakte ze zich voor zang bij Sasja Hunnego en Rita Dams en behaalde ze er haar masterdiploma met grote onderscheiding.
Opera en muziektheater liggen haar nauw aan het hart. Zo vertolkte ze de titelrol van Dido in de opera Dido & Aeneas van Henry Purcell. Met de succesvolle muzikale vertelproductie The Fairy Queen (H. Purcell) toerde ze langs verschillende culturele centra in Vlaanderen. Ook kamermuziek laat haar niet onberoerd: ze vertolkte de 4 sonnets à Cassandre van Frank Martin op verschillende plaatsen in Nederland.
Rozelien is lid van het ensemble Psallentes o.l.v. Hendrik Vanden Abeele, waarmee ze concerten gaf in verschillende landen. Met het Pluto-Ensemble o.l.v. Marnix De Cat bracht ze hedendaagse composities van de Britse componiste Stevie Wishart, wereldcreaties in opdracht van het Concertgebouw Brugge (Mind the artist, september 2021). Ze is verbonden aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Herentals als zangdocente en als dirigente van het Vocaal Ensemble.

Mogen we vragen om na de viering nog even te blijven zitten? Vanaf dit jaar brengt de solist(e) na de mis nog een mini-concert met een drietal liederen. Als toemaatje. Nadien kunt u uiteraard genieten van een drankje en een babbel in de crypte.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

28 april 2024 | 10:30