Muziek Parochie & Liturgie 17 december 2023 | 10:30

Solistenmis

Eucharistieviering in de Sint-Pauluskerk, voorgegaan door pastoor Didier Croonenberghs o.p., muzikaal verzorgd door familie Callot (piano en strijkers).

Deze viering wordt voor de eerste keer opgeluisterd door de familie Callot. Nicolas Callot vermelden we meestal in één adem met Bart Rodyns. In 2017 richtten ze samen het klavierduo Zeitspiel op en in 2018 namen ze een cd op met werken voor harmonium en piano van César Franck. Deze keer brengt Nicolas zijn drie zonen mee. De drie kinderen begonnen hun muziekopleiding thuis bij hun moeder, Elisabeth Druwé, die tevens violiste is en viool doceert.

Arthur (9, altviool) krijgt sinds dit jaar les van Rhea van Hellemont en is lid van de strijkers XS van Amaj. Felix (12, cello) volgt les bij Justus Grimm. In 2021 speelde Felix cello voor Koningin Mathilde tijdens een plechtigheid op het paleis. Jacob (14, viool) volgt les bij Jolente de Maeyer. Jacob is lid van het Antwerps Jeugdorkest en hij volgt ook compositieles bij Mathias Coppens. Vorig jaar wonnen Jacob en Felix de eerste prijs tijdens de Vlamo-wedstrijd in deSingel. Ze treden vaak op voor Arte Amanti. Zij worden begeleid op de piano door hun papa.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

17 december 2023 | 10:30