Muziek Parochie & Liturgie 2 juni 2024 | 10:30

solistenmis

Eucharistieviering in de Sint-Pauluskerk, voorgegaan door pastoor Didier Croonenberghs o.p., muzikaal verzorgd door sopraan Sarah Van Mol, Marc Goris op trompet en titularis-organist Bart Rodyns.

Dit jaar geen orkestmis voor Sacramentsdag. De 50 dagen na Pasen worden feestelijk afgesloten met een solistenmis. Twee kleppers die al vaker de sterren van de hemel hebben gespeeld komen onze oren strelen.

Sarah Van Mol groeide op in een muzikale familie. Ze studeerde piano en orgel en ontdekte daaruit haar liefde voor zang. In 2001 voltooide ze haar masteropleiding aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen. Masterclasses volgde ze bij Robert Alderson, Susan Roper, Guy de Mey en Gidon Saks. Als soliste kan je haar regelmatig horen bij uitvoeringen van het Stabat Mater van Pergolesi, The Messiah van Händel, de Johannes-Passion van Bach en het Requiem van Fauré.

Marc Goris studeerde aan het conservatorium van Gent en dat van Amsterdam. Als veelgevraagd freelance trompettist speelde hij bij Brussels Philharmonic, deFilharmonie, het Symfonieorkest voor Vlaanderen, Ictus, Nadar Ensemble en de Beethoven Academie. Hij was van 2004 tot 2015 lid van Il Novecento, bekend van o.a. ‘The Night of the Proms’. Naast zijn werkzaamheden als leraar trompet en uitvoerend muzikant, is Marc ook componist en arrangeur. Zo schrijft hij muziek voor de projecten met zijn eigen ensemble Brassery.

Nadien kunt u uiteraard genieten van een drankje en een babbel in de crypte.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

2 juni 2024 | 10:30