Muziek Parochie & Liturgie 4 februari 2024 | 10:30

solistenmis (gezinsviering)

Eucharistieviering in de crypte van de Sint-Pauluskerk, voorgegaan door Anton Milh o.p., muzikaal verzorgd door 12-jarige Hendrik De Ryck (cello), 18-jarige Lowie Covents (klassieke gitaar) en titularis-organist Bart Rodyns.

Laten we de jonge muzikanten even aan u voorstellen: Lowie Covents is een 18-jarige klassieke gitarist afkomstig uit Beveren. Hij begon nog maar enkele jaren geleden met het bespelen van de gitaar. Momenteel studeert hij aan de!Kunsthumaniora te Antwerpen bij de gitarist Robert Denies.

Hendrik De Ryck begon op 4-jarige leeftijd cello te spelen volgens de Suzuki methode bij Daan De Vos. Zes jaar later nam hij deel aan de wedstrijd voor Jonge Solisten, waar hij de tweede prijs behaalde met de Elégie van Fauré. Hij was eveneens lid van het Antwerps Symfonisch Jeugdorkest. De afgelopen 2 jaren studeerde Hendrik aan de Sweelinck Academie, de Jong Talentenafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij les volgde bij Monique Heidema. Sindsdien heeft hij deelgenomen aan meerdere projecten zoals het Ocrum Muziekfestival in Breda, een workshop en masterclass in Noordwijk als lid van het Jan Pieterszoonensemble en het 50 for the Future project van de Strijkkwartet Biënnale in Amsterdam. In maart van dit jaar heeft Hendrik de eerste prijs behaald in de jongste categorie van het Britten Celloconcours. Momenteel studeert Hendrik bij de Belgische cellist Paul Heyman, die u kan kennen van de recitals van het Emmanuel-Durletfonds in ‘t Schooltje.

Na de viering trakteren we u graag op pannenkoeken (eveneens in de crypte).

Programma:

Intrede: Prélude 3de Cellosuite (Bach) – Hendrik De Ryck (cello)

Na lezing 1: 7de etude Opus 60 (Carcassi) – Lowie Covents (gitaar)

Na lezing 2: Etude 17 Andante sostenuto (Dotzauer) – Hendrik De Ryck (cello)

Offerande: Song of the Birds (Casals) – Hendrik De Ryck (cello)

Communie: 11de etude (Heitor Villa Lobos) – Lowie Covents (gitaar)

Sortie: Arlequin (Trowell) – Hendrik De Ryck (cello)

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

4 februari 2024 | 10:30