Muziek Parochie & Liturgie 18 februari 2024 | 10:30

solistenmis

Eucharistieviering in de Sint-Pauluskerk, voorgegaan door pastoor Didier Croonenberghs o.p., muzikaal verzorgd door Elke Janssens, sopraan en titularis-organist Bart Rodyns.

Elke Janssens studeerde zang aan het Lemmensinstituut bij Dina Grossberger en aan het conservatorium van Leuven bij Beatrijs De Vos. In 1994 behaalde ze haar diploma zang. Opmerkelijk: een jaar later werd ze ook licentiaat in de rechten. Ze vervolmaakte zich daarna bij onder meer Katelijne Van Laethem, waar ze zich toelegde op de Lichtenberger Methode. Kenmerkend hierbij is dat de klankkwaliteit wordt bevorderd door stimulatie van de waarneming en de beleving van de zanger(es). De zang wordt dus niet enkel motorisch (ademhaling, middenrif…) benaderd.

Daarna volgde ze masterclasses bij Barthold Kuijken, Erik Van Nevel en Dirk Snellings. Maar pas in 2005 stapte ze volledig over van de juridische naar de muzikale wereld. Sindsdien werkte ze samen met ensembles als het Vlaams Radiokoor, Collegium Vocale Gent, Studium Chorale, Soratea en Reflection. Elke leverde ook haar bijdrage aan cd-opnamen, zoals a history of the Requiem (Cypres Records).

Mogen we vragen om na de viering nog even te blijven zitten? Vanaf dit jaar brengt de solist(e) na de mis nog een drietal liederen. Als toemaatje. Nadien kunt u uiteraard genieten van een drankje en een babbel in de crypte.

Het programma volgt.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Datum:

18 februari 2024 | 10:30