Plan je bezoek Tentoonstellingen en evenementen 22 oktober 2022 - 6 november 2022 | 14:00

fototentoonstelling – ARK

Op 18 oktober is het precies 50 jaar geleden dat de Antwerpse Raad van Kerken (ARK) werd opgericht. Dat jubileum wil de ARK niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Eén van de activiteiten is een fototentoonstelling, ook in Sint-Paulus.

De ARK is een koepel van ontmoeting en samenwerking tussen verschillende christelijke kerken: naast de rooms-katholieke zijn er de protestantse kerk, de orthodoxe, de anglicaanse, de lutherse en de evangelische en pinksterkerken. Al enige tijd is de ARK bezig met de voorbereiding van jubileumactiviteiten.

Een groep semiprofessionele fotografen, het fotografencollectief Brandpunt 23, startte ruim twee jaar geleden met het maken van foto’s in een groot aantal parochies en kerken van de ARK.  Ze zijn erin geslaagd een indrukwekkende tentoonstelling te realiseren die een levendige indruk geeft van de verscheidenheid van de ruim 130 kerken binnen de ARK en hoe die elk op hun manier het geloof beleven. Een impressie dus van de veelkleurigheid en de levendigheid van het geloof in Antwerpen van vandaag.

Je kunt de tentoonstelling bekijken op vijf verschillende locaties: de kathedraal, de Sint-Pauluskerk, de Christian Community, de Ignatiuskapel van de UCSIA en de protestantse kerk ‘De Brabantse Olijfberg’. Deze locaties vormen samen een rondwandeling, die beschreven staat in een flyer (www.antwerpseraadvankerken.be).

Praktisch:

Vermeld aan de kassa dat je de fototentoonstelling komt bezoeken en dan krijg je toegang tot de hele site tegen een verminderde prijs (3 euro).

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

22 oktober 2022 - 6 november 2022 | 14:00