Muziek Plan je bezoek 8 oktober 2022 | 14:30

‘Immortal Bach’ – concert

Geen enkele componist heeft een grotere invloed gehad in de geschiedenis van de muziek en liet de hobo ooit warmer klinken dan Johann Sebastian Bach, tenzij misschien Mozart. Dit concert is een ode aan de meestercomponist, schoonheid, diepzinnigheid en bezieling.

Barokhoboïste Frauke Elsen – student van Marcel Ponseele – verzamelde Bachs allermooiste melodieën en plaatst die in een hedendaags kader. Alle muziek wordt uitgevoerd op historische instrumenten, maar af en toe komen enkele hedendaagse klanken te voorschijn. Bachs muziek wordt er nog hemelser door.

Frauke richtte het ensemble Legacy of Bach op in 2019, naar aanleiding van haar masterproef barokhobo aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze omringde zich met zeer getalenteerde en creatieve muzikanten die wilden meestappen in haar muzikale verhaal.

Legacy speelde, in ongewijzigde bezetting, sindsdien onder andere bij piano’s Maene (Ruiselede), Midi Minimes (Brussel), Apero Classico (CC Guldenberg Wevelgem), Stapelconcerten (Gent), ART.27 (Tienen), St-Baafskerk Aardenburg (NL) en Sint-Jacobskerk Gent (Gentse feesten). Een live-opname van een concert was te horen op Musiq3.

Dit concert komt er door een samenwerking met de Oude Muziekafdeling van de muziekacademie Ma’GO Antwerpen. Gevorderde leerlingen van de academie brengen muziek van of geïnspireerd door Bach.

Praktisch:

Ingang langs Sint-Paulusstraat
Het concert zelf is gratis. U moet enkel een toegangsticket tot de kerk te betalen
Programma: naast werken van J.S. Bach speelt het ensemble ook muziek van György Kurtag (1926) en Johann Gottlieb Janitsch (1708-1762).
Muzikanten: Frauke Elsen (hobo), Ana Julija Mlejnik en Aag Dereymaeker (viool), Jonathan Ponet (altviool), Lorraine Brosse (cello), Valeria Sànchez Santana (contrabas) en Sandra Van der Gucht (klavecimbel)

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

8 oktober 2022 | 14:30