Sint-Paulus Academie & Redactie 3 februari 2023 | 19:30

lezing

Bruno Aerts is pastoor van de Sint-Jacobskerk te Antwerpen. De talrijke ontmoetingen met pelgrims in zijn stad, op weg naar Santiago de Compostella, waren voor hem de aanleiding om zelf ook als pelgrim op stap te gaan. Daarover komt hij spreken in Sint-Paulus.

Sint-Jacobs is samen met het Sint-Julianusgasthuis één van de belangrijkste halteplaatsen langs de Via Brabantica op weg naar Santiago de Compostella in het noordwesten van Galicië.
Op 25 juli viert de parochie het naamfeest van haar patroon. In 2019 was Bruno 25 jaar priester, hij vroeg toen aan de bisschop of hij een langere periode vrij kon krijgen om op stap te gaan naar het bedevaartsoord. Toen was dat niet mogelijk, maar in het voorjaar van 2022 kon dat wel. ‘Ik ben er dan maar meteen ingesprongen, niet wetende waar ik eigenlijk ja op zei’, aldus Bruno.

Het was geen gemakkelijke tocht: tijdsgebrek, een te korte voorbereiding, slechte weersomstandigheden, gezondheidsproblemen en andere tegenslagen noopten hem om zijn bedevaart voortijdig te staken. Maar Bruno laafde zich aan een hele reeks boeiende ontmoetingen en hij nam de gelegenheid te baat om zijn kennis van het Spaans bij te spijkeren. Hij startte immers in Sevilla –omdat het nog winter was– en trok zo noordwaarts.

Praktisch:

Over zijn ervaringen komt Bruno Aerts spreken in ’t Schooltje op 3 februari om 19u30, ingang langs de Sint-Paulusstraat 22.

Inschrijven kan tot 27 januari via afdelingantwerpen@compostelagenootschap.be.

De organisatie ligt bij het Vlaams Compostella-genootschap.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter