Plan je bezoek Tentoonstellingen en evenementen 3 augustus 2024 | 19:00

Museumnacht

Zaterdag 3 augustus openen Antwerpse musea en kerken tussen 19 uur en 1 uur hun deuren voor ‘Museumnacht’, ook Sint-Paulus doet weer mee. Wij trakteren de bezoeker op een hele avond klassieke muziek.We mogen intussen van een traditie spreken. De stad Antwerpen organiseert al voor de 18de keer ‘Museumnacht’. Net als andere jaren stelt Sint-Paulus in 2024 een boeiend programma samen om de bezoekers te verwelkomen en te verwennen.

In samenwerking met Young Talent Music Concert by International Academy of Arts bieden we u een muzikale museumnacht aan. Young Talent organiseert sinds 1991 jaarlijks een Summer Festival met masterclasses en/of wedstrijden voor jong talent, dit keer van 1 tot 9 augustus.

Het festival brengt concerten met studenten en professoren. De praktische organisatie ligt sinds 2006 in handen van Love² Arts in Antwerpen. Dit jaar werd de Sint-Pauluskerk tijdens de Museumnacht als één van de drie Antwerpse locaties uitgekozen, naast de galerie Love2 Arts en de muziekacademie aan de Mechelsesteenweg.

Natuurlijk staan de Sint-Paulusvrienden klaar om jullie te verwelkomen en verhalen te vertellen over onze eeuwenoude site waar schilderijen van Pieter Paul Rubens, Antoon Van Dyck en Jacob Jordaens broederlijk naast elkaar hangen. De apostelbeelden in het schip van de kerk worden die avond letterlijk in het licht gezet. Zoals steeds vervullen de broeders dominicanen, die wonen aan de nabijgelegen Veemarkt, hun christelijke plicht om de dorstigen te laven. In de crypte kan u genieten van een fris dominicaans biertje van eigen brouwsel.

Programma (voorlopig):

Van 20u tot 20u45 (concert jonge studenten):
Noha Lee & Gwangkyun Moon (viool en cello)
Pui Sze Yiu & Oliver Serse (harp en cello, muziek van C. Saint-Saëns)
Camelia Parcalab & Cristina Alamoreanu (vioolduo, sonata van J.M.Leclair)

Van 21u tot 21u45 (concert professoren):
Sungju Lee & Charlie Hung (duo viool en harp)
Artur Kaganovskyi & Eszter Kaganovskyi (duo viool en altviool)
Laurentiu Sbarcea & Agnes Kallay (cello duo)
Agnes Kallay & Charlie Hung (cello en harp)

van 22u tot 23u (concert jonge studenten):
viool en harp
vier violen
harp
12 cello’s

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

3 augustus 2024 | 19:00