Plan je bezoek Tentoonstellingen en evenementen 6 augustus 2022 | 19:00

Museumnacht

Word kind tijdens een fanfare, volg de droom van musici in de kerk, wandel door een wondere wereld naar een feeërieke tuin en eindig je bezoek in de crypte.

De Sint-Pauluskerk zet je fantasie aan het werk tijdens deze Museumnacht. We zetten je verbeelding aan het werk met veel muziek en een paar speciale plekken.

19u, poort hoek Veemarkt, fanfare

Om 19u gaan we meteen van start met een fanfare aan onze ingang aan de Veemarkt. We prikkelen je fantasie met ongewone klanken op ongewone instrumenten. Aan jou de keuze: wandel de Sint-Pauluskerk binnen of volg de fanfare naar Museum Vleeshuis. Wist je dat de grote poorten van die twee gebouwen nog geen 200 meter van elkaar verwijderd zijn? De muzikanten blijven een tijdje spelen aan het Vleeshuis en wandelen dan terug naar Sint-Paulus, waar ze aan de Veemarkt eindigen om 20u.

20u, 21u, 22u en een laatste keer om 23u, in de kerk, meer muziek

Precies op dat moment starten onze musici in de kerk met een gewaagd programma op groot orgel, harmonium en piano. Gedurende vier sessies van elk ongeveer 20 minuten nemen ze ons mee op een fantasierijke reis van Bach tot Glass en Pärt. Droom weg, blijf staan luisteren of geniet van de klanken terwijl je kuiert in een kerk zonder stoelen. Zo was het eeuwenlang en in de lege ruimte komt de architectuur volledig tot zijn recht. Wandel langs onze barokke kunstwerken naar het hoogkoor aan het grote altaar vooraan, waar de volgende prikkel op je wacht.

Vanaf 19u, doorlopend, hoogkoor (aan het grote altaar), de permanente bewoners van de Sint-Pauluskerk

Het houtwerk boven de stoelen krioelt op die plek van het leven. Kleine wezens bevolken de lambrisering en de kunstig gedraaide zuilen. Mensjes, engeltjes, dieren en fantasiewezens leven er tussen weelderige plantengroei, fruit en groenten. Op zes grote foto’s tonen we een uitvergroting, aan jou om het echte fragmentje in hout te spotten! Enkel geschikt voor dappere mensen: de draken, grote vogels en monsters vliegen je om de oren!

Vanaf 19u, doorlopend, Lourdestuin en crypte

Treed terug in de tijd en geniet in de grootste van onze twee tuinen, tussen eeuwenoude bomen, langs een romantische kloosterruïne. Sta even stil bij Maria aan de Lourdesgrot en overweeg of je het aandurft om onze crypte zo laat in de avond binnen te wandelen. De grote ruimte onder het hoogkoor bevat nog meer dan 30 grafstenen en is pas gerestaureerd. Schrik niet als je er echte paters aantreft die je bier – om mee te nemen – proberen te verkopen!

Praktisch:

Ingang hoek Veemarkt: voor bezoekers met of zonder polsbandje, scannen tickets en informatiebalie.
Ingang grote poort Sint-Paulusstraat: enkel voor bezoekers met polsbandje. Fietsenstallingen en veel plek voor je tweewieler op de Veemarkt.

 

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

6 augustus 2022 | 19:00