Muziek Plan je bezoek 5 augustus 2023 - 6 augustus 2023 | 19:00 - 01:00

Museumnacht

Dit jaar zetten 19 musea en culturele instellingen hun deuren open voor de 17de Museumnacht Antwerpen. De Sint-Pauluskerk neemt voor de vierde keer deel aan dit evenement.

Dit jaar nodigen we leerlingen van het kunstonderwijs uit om in de kerk te tekenen. Ze halen hun inspiratie uit onze vele kunstwerken. De bezoekers tijdens de Museumnacht volgen het verloop van een kunstwerk in wording. Voor de muziek zorgt de in Sint-Petersburg, Rusland geboren Russisch/Amerikaanse violist Lev ‘Leo’ Adamov. We halen hiermee een grote naam in huis. Lev Adamov speelde als jonge muzikant met grote orkesten als het Nederlands Philharmonisch Orkest. Vanaf 20u speelt hij elk uur.

Stadsbrouwerij De Koninck doet dit jaar niet mee aan de Museumnacht. De broeders dominicanen van de Sint-Pauluskerk gaan dit ruimschoots opvangen. In de mooi gerestaureerde crypte kunt u onder meer een Sanctus Dominicus degusteren. Natuurlijk kunt u de hele avond terecht bij de gidsen, die u graag uitleg geven over onze prachtige Sint-Pauluskerk.

Praktisch: de kerk is open van 19u tot 1u de volgende ochtend, toegang langs Sint-Paulusstraat. Meer info over de Museumnacht en tickets op www.museumnacht.be

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

5 augustus 2023 - 6 augustus 2023 | 19:00 - 01:00

Website:

www.museumnacht.be