Ontdek hoe de eeuwige strijd tussen goed en kwaad in de loop der eeuwen in beeld werd gebracht. Welkom in onze Sint-Pauluskerk voor de 12de editie van deze klassieker.
De tekst op de website van TOPA (TOerisme Pastoraal Antwerpen) geeft volgende duiding:
Voor velen staat christelijke godsdienst gelijk met een reeks morele voorschriften die je moet naleven om nu en in de hemel goed te staan bij God. Alsof godsdienst een soort prestatiesport is. Jezus’ boodschap was nochtans dat Hij gekomen is om ons van het kwaad te bevrijden en dit allereerst door ons onze zonden te vergeven.
Ken je nog de Tien Geboden? De moraal stond voorop, en hoe kleinburgerlijk die ook werd ervaren, de nadruk lag sterk op de persoonlijke verantwoordelijkheid en de eigen beleving van deugden die je helpen in de strijd tussen goed en kwaad. Ervaar je nog die ‘geboden’ zoals ze in de Bijbel bedoeld zijn, als richtingwijzers voor je leven? Eerlijk zijn? Je niets illegaals toe eigenen? Geen bestaande relaties ondermijnen? Het leven van anderen beschermen? Je ouders respecteren en ook die andere Leven-Gever, God, eren? De vragen van goed en kwaad laten de mens niet los. Diep in zijn hart houdt de mens van het goede en haat hij het slechte – of wat hij daarvoor houdt. Ontdek op deze ‘Nacht van de kerken’ hoe de eeuwige strijd tussen goed en kwaad in de loop der eeuwen in beeld werd gebracht en hoe dit in de liturgie en de sacramenten tot uiting komt.
Praktisch:
Lezing: 19u15 in het zuidelijke transept over ‘De geschiedenis van de biecht’ door Leo Vereecken
Harpconcert om 20u en 21u vooraan in de kerk door Karen Peeters
De Sint-Paulusvrienden staan klaar om u rond te leiden langs de elf biechtstoelen in de kerk.
Meer info via topa.be
Date:
12 augustus 2023 | 19:00 - 23:00