Muziek Parochie & Liturgie 9 mei 2024 | 10:30

Koormis voor O.L.H. Hemelvaart

Eucharistievering in de Sint-Pauluskerk, voorgegaan door Francis Akkara o.p., muzikaal verzorgd door Capella sine vinculis (Nederland) o.l.v. Bea van der Kaaij en titularis-organist Bart Rodyns.

Bea Van der Kaaij komt hier al jaren over de vloer. Deze sympathieke Nederlandse brengt meestal een buitenlands koor of een buitenlandse organist mee. Tijdens het toeristisch seizoen zorgen zij dan voor een muzikale namiddag. Deze keer brengt ze zichzelf en haar ensemble mee. Bart Rodyns zit aan het orgel.

Capella Sine Vinculis of ‘koor zonder banden’ – noch aan een bepaalde kerk, noch aan een bepaalde locatie – bestaat hoofdzakelijk uit leden van het gezin Van der Kaaij. Het gezin woonde tien jaar in het Verenigd Koninkrijk. Mama Bea dirigeerde er verschillende anglicaanse kerkkoren. Twee van de vier kinderen zongen er in het Lincoln Cathedral Choir.
Toen ze weer naar Nederland kwamen in 2017 wilden ze doorgaan met zingen in kerken en concerten. Meer ervaren bevriende zangers uit heel Nederland sloten zich bij hen aan. Zo zingen ze regelmatig choral evensongs in de Paterskerk in Weert (NL), eucharistievieringen in de kathedraal in Den Bosch en concerten in de Grote- of St. Bavokerk in Haarlem. Af en toe lonkt Groot-Brittannië. In 2018 en 2019 zongen ze in de Peterborough Cathedral en in 2020 in de Ely Cathedral in de gelijknamige stad.

Na de viering kan u in de crypte terecht voor een drankje en een babbel.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

9 mei 2024 | 10:30