Plan je bezoek 10 september 2023 | 12:30 - 17:00

Open Monumentendag

‘Met hart en ziel’

Ontdek de vele aspecten van de Antwerpse Sint-Pauluskerk, het wordt een gevarieerde en prachtige dag. We bieden een unieke combinatie van zorg voor immaterieel erfgoed en inclusieve vreugde. U mag dit programma van ons verwachten:

13u00 – 14u00: Aankleden van het miraculeus processiebeeld van Onze-Lieve-Vrouw

Het eeuwenoude Mariabeeld wordt van haar pilaartroon in de kerk gehaald en klaargemaakt voor de processie in oktober. Maria krijgt haar schoot aan en de Mariakroon, versierd met diamanten en Vlaamse harten. Maak dit uniek moment live mee! Het devotiebeeld wordt nadien in vol ornaat op de draagstoel geplaatst en klaargezet voor de processie in oktober. Onze gidsen geven je de nodige uitleg.

15u00 – 15u30 en 16u00 – 16u30: Sing-along – workshop zingen o.l.v. Zuidgeluid

Kom mee bekende en minder bekende liedjes zingen. Een sing-along om lang over na te praten met special guests! Dit is een activiteit van Sint-Paulus i.s.m. Zuidgeluid, Krauwelenhof CJMIB vzw en stad Antwerpen dienst Monumentenzorg. Zuidgeluid geeft in september 4 voorbereidende workshops in het Krauwelenhof CJMIB, waar kinderen en jongeren met een beperking een warme plek en begeleiding vinden. Zij geven op OMD samen met Zuidgeluid het goede voorbeeld tijdens de sing-along in de Sint-Pauluskerk. Iedereen is welkom om mee te zingen, jong en oud!

13u00 – 17u00: Tentoonstelling oude processiefoto’s en filmpje

Kom kijken naar historische foto’s en filmpjes van verschillende processies. Benieuwd naar hoe de processies er vroeger aan toe gingen? Bekijk de expo met historische foto’s en filmpjes. Dit in de unieke setting van onze prachtige kerk.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

10 september 2023 | 12:30 - 17:00