Muziek 16 augustus 2022 | 15:00

Orgelconcert

Op dinsdag 16 augustus mogen we Malcolm Archer (GB) in onze kerk verwelkomen. Archer is een grote naam binnen het organistenlandschap en de kerkmuziek. Zo was hij organist en muziekdirecteur bij drie Engelse kathedralen: Bristol, Wells en St Paul’s, en elf jaar lang ‘Director of Music’ aan het Winchester College.

Hij maakt deze zomer een muzikale rondreis doorheen de Lage Landen – daarin mag Antwerpen en haar mooiste kerk niet ontbreken – en wordt vergezeld door bas-bariton Geert Van der Kaaij. Geert studeert Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij begint in september met zijn Master’s. Hij heeft onlangs de Christus partij van de Johannespassie gezongen en was recent bas-solist voor het Requiem van Mozart. Voor de coronaperiode heeft hij onder andere meegedaan aan het Pelagian Festival (Mozart’s Zauberflöte) in Sandwich (UK) en vertolkte o.a. de rol van de Drunk Poet uit de Fairy Queen van Purcell. Als kind is hij ruim 3 jaar chorister geweest in Lincoln Cathedral (UK).

Programma:

Prelude and Fugue in E minor (the Wedge) BWV 548 – J.S. Bach (1685-1750)
Quia fecit mihi magna (from Magnificat) –  J.S. Bach (Geert van der Kaaij- Bass)
Sonata No.3. in A  – F. Mendelssohn (1809-1847): Con moto maestoso, Andante tranquillo
Prelude on ‘East Acklam’  – Francis Jackson (1917-2022)
Domine Deus (from Mass in F) – J.S. Bach (Geert van der Kaaij- Bass)
Four Pieces – Malcolm Archer (Born 1952): Intrada, Elegy, Prelude on Noel Nouvelet, Greensleeves-Bluesleeves
Toccata in G – Theodore Dubois (1837-1924)

Zak daarom op 16 augustus af naar Sint-Paulus. U hoeft niet te reserveren en een toegangsticket tot de kerk volstaat om het concert bij te wonen.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

16 augustus 2022 | 15:00