Muziek 15 januari 2023 | 15:00

Pianorecital

Op zondag 15 januari verwelkomt het Emmanuel-Durletfonds vzw in ‘t schooltje de immer vriendelijke en wel begaafde pianist Thomas Boodts, laureaat van internationale en nationale pianowedstrijden.

Thomas Boodts (°1990) begon al op zijn vijfde met muziek. Eerst volgde hij viool volgens de Suzuki-methode bij Eveline Esser. Vanaf zijn achtste kreeg hij pianoles van zijn vader, Urbain Boodts. Op de kunsthumaniora volgde hij piano bij Nicolas Callot en viool en kamermuziek bij Eliot Lawson, twee muzikanten die u al vaker kon beluisteren in Sint-Paulus.
Daarna ging hij naar het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen waar hij zijn bachelor in de muziek en het eerste jaar master, optie podium met grote onderscheiding behaalde bij Eliane Rodrigues. Hij volgde verder masterclasses aan de Piano Academy Imola (Italië), aan de Jiri Hlinka Piano Academy (Noorwegen) bij Leif Ove Andsnes en Christian Ihle Hadland en in Parijs bij Maciej Pikulski.

Boodts is verbonden aan het Museum Vleeshuis, Klank van de Stad. Hij maakte tal van opnames met gerestaureerde historische instrumenten voor verschillende musea. Hij bezit zelf ook een collectie oude instrumenten met de focus op de vroeg-romantiek.

Boodts werkte samen met tal van pianisten zoals Leif Ove Andsnes en Bart Van Oort.

Boodts heeft de liefde voor het zangrepertoire geërfd van zijn vader, die naast docent-assistent ook begeleider was van de zangklas op het conservatorium in Antwerpen. Hij is vandaag dan ook erg gevraagd voor liedbegeleiding, zowel tijdens internationale audities en zangwedstrijden als voor concerten met grote namen in de operawereld. Zo begeleidde hij onder meer Christine Schäfer, Barbara Bonney, Urszula Krieger, Christianne Stotijn, Thomas Oliemans en Joseph Middleton.

Op het programma staat:

Frederic Chopin
4 werken (!) van Emmanuel Durlet

Praktisch:

Ingang langs de Sint-Paulusstraat
Recital gaat door in ‘t schooltje
Ticketprijzen: 18 euro voor niet-leden, 14 euro voor leden, 16 euro voor 60+ers en 8 euro voor -21-jarigen
Te bestellen via emmanuel-durlet.be of te storten op de bankrekening nr. BE35 3200 4363 7037 op naam van het Emmanuel Durletfonds vzw

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

15 januari 2023 | 15:00

Organizer

Emmanuel Durlet fonds vzw
Email
andrea.durlet@skynet.be
View Organizer Website