Muziek 10 maart 2024 | 15:00

Pianorecital

Het Izumi Duo wordt gevormd door het echtpaar Kiyotaka Izumi en Polina Chernova. Beiden verzorgden reeds op hun eentje een prachtig pianorecital. Deze keer komen ze samen.

Polina Chernova begint haar muzikale opleiding op de leeftijd van 5 jaar. Haar eerste recital geeft ze in Volgograd/Rusland op haar achtste. Op 17-jarige leeftijd treedt ze op met Volgograd Academic Symphonic Orchestra. In 2000 voltooit Polina het Kunstinstituut in Volgograd en vervolgt ze haar studies in Antwerpen onder Eliane Rodrigues. Polina behaalt in 2006 het diploma Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen en in 2008 het Postgraduate Concert Solist Degree met hoge onderscheiding aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen. Polina specialiseert zich in kamermuziek onder begeleiding van professoren Levente Kende en Heidi Hendrickx in Antwerpen. Ze volgt masterclasses van Margarita Fyodorova, Jan Wijn en Kum-Sing Lee. Polina is sinds 2023 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als pianist-begeleider.

Kiyotaka Izumi is laureaat van vele internationale wedstrijden zoals Machida Piano Wedstrijd, Benelux Jonge Virtuozen Wedstrijd, Internationale EPTA-wedstrijd voor pianoduo, de Internationale Emmanuel-Durlet Wedstrijd voor Piano, Internationale Pianowedstrijd Villa de Capdepera. Hij geeft een gastoptreden tijdens het International Chopin Festival in Gent, een galaconcert voor de Koning Boudewijnstichting in aanwezigheid van Prins Filip en Prinses Mathilde. Kiyotaka concerteert als solist bij diverse orkesten o.a. het Nationaal Orkest van België en het Symfonisch Orkest van het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Kiyotaka schrijft transcripties en concertsuites. Zo maakt hij een bewerking voor quatre mains van ‘Je te veux’ van E. Satie en van het derde deel van de viool sonata van Emm. Durlet. Voor piano solo bewerkte Kiyotaka ‘Romeo and Juliet’, ‘Hamlet’ en ‘Sleeping Beauty’ van P.I. Tsjaikovski. Deze laatsten staan op zijn CD ‘Tchaikovsky meets Shakespeare’ uitgebracht onder het label ‘Phaedra’. Kiyotaka is sinds 2008 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als pianist-begeleider.

Het volledige programma vindt u terug op de website van het Emmanuel Durletfonds. Edvard Grieg, César Franck, Maurice Ravel en (natuurlijk!) Emmanuel Durlet zijn alvast componisten die aan bod zullen komen.

Praktisch:

ingang langs de Sint-Paulusstraat
tickets: 18 euro voor niet-leden, 14 euro voor leden, 16 euro voor 60+ers en 8 euro voor -21-jarigen
bestellen via emmanuel-durlet.be of storten op de rekening BE35 3200 4363 7037 op naam van het Emmanuel Durletfonds vzw met de vermelding ‘Izumi Duo’ en het aantal plaatsen.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

10 maart 2024 | 15:00

Website:

www.emmanuel-durlet.be

Organizer

Emmanuel Durlet fonds vzw
Email
andrea.durlet@skynet.be
View Organizer Website