Muziek 10 december 2023 | 15:00

Recital

De Belg Paul Heyman (°1994) studeerde af bij Raphael Wallfisch in Zürich met de grootste onderscheiding en vervolgde zijn opleiding bij France Springuel in Parijs.

Hij behaalde prijzen op verschillende nationale en internationale wedstrijden zoals de ‘Dexia Classics’-muziekwedstrijd, de Rotary-wedstrijd en ‘Prix International Edmond Baert’ in België, de Bartok World wedstrijd in Budapest, de Semper International Music wedstrijd in Italië en de Classico-muziekwedstrijd in Portugal. Paul speelt op een cello van ca. 1740, gebouwd door J. C. Hoffman, de belangrijkste leverancier van instrumenten van J.S. Bach. Hij is als solist één van de meest actieve musici van België. Er verschijnen twee cd’s met Belgische romantische werken voor cello en piano, verder ook werk van A. Skrjabin, J. Suk, F. Schubert en F. Mendelssohn.

Wouter Valvekens (°1997)  is een Belgisch concertpianist die zijn eerste pianolessen kreeg op 6-jarige leeftijd aan het conservatorium van Mechelen.

Van 2014 tot 2018 volgde hij les bij Polina Leschenko in Antwerpen waar hij zijn diploma Bachelor in de Muziek behaalde met grote onderscheiding. Van 2018 tot 2020 zetten Wouter zijn studies verder aan de Royal Academy of Music in Londen bij Ian Fountain. Tijdens zijn opleiding nam hij al deel aan verschillende internationale pianoconcours zoals de César Franck International Piano Competition in 2016, waar hij de 3de prijs haalde en de 1ste prijs op de Paços Premium International Competition in Portugal in 2019. Met violiste Alice Van Leuven en cellist Paul Heyman richt hij het trio Aries op. Als concertpianist treedt Wouter op in België, Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittanië.

Praktisch:

Ingang langs de Sint-Paulusstraat
Tickets: 18 euro voor niet-leden, 14 euro voor leden, 16 euro voor 60+ers en 8 euro voor -21-jarigen
Bestellen via emmanuel-durlet.be of storten op de rekening BE35 3200 4363 7037 op naam van het Emmanuel-Durletfonds vzw met vermelding van datum recital en het aantal plaatsen.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

10 december 2023 | 15:00

Organizer

Emmanuel Durlet fonds vzw
Email
andrea.durlet@skynet.be
View Organizer Website