Muziek 28 januari 2024 | 15:00

Recital

Eliot Lawson (°1978, Brussel) begon zijn vioolstudies in 1985. In 1989 werd hij door Yehudi Menuhin uitgekozen om zijn studies in Londen verder te zetten. Later behaalde Lawson tal van onderscheidingen in binnen- en buitenland en ontving hij verschillende beurzen. Vandaag reist hij de wereld rond langs de grootste internationale podia. (www.eliotlawson.com)

Jill Lawson, zus van, groeide op in België en woont nu in Portugal. Op haar 14de behaalde ze aan het conservatorium van Antwerpen het Hoger Diploma Piano en Kamermuziek, magna cum laude.
Aan het conservatorium van Amsterdam vervolgde ze haar studies en in 2004 behaalde ze haar Master of Music aan de John Hopkins Universiteit in Baltimore (USA).
Jill won  tal van nationale en internationale wedstrijden waaronder de Classical Fellowship Awards (Indianapolis), Internationale Vianna Da Motta Competitie (Macau), Concurso de Interpretaçao (Portugal). Samen met Eliot vormt ze het Duo Lawson.

Op het programma staat: 

I. Stravinsky: Suite Italienne voor viool en piano: Introduzione – Serenata – Tarantella – Gavotta con due variazone – Scherzino – Minuetto- Finale

F. Lopes-Graca: Dois Mornas voor piano solo: Adeus Mamãe – Cái no Mar

E. Durlet: Concerto voor viool en orkest ‘de kapel van Maria-Madgalena extra muros: Andante Cantabile

L. Souroujon: Short Genre Pieces voor viool solo: Improvisation sur un thème Tchèque – Improvisation sur un thème de Gershwin

A. Copland: Dance episodes voor viool en piano: Billy the Kid – Waltz – Rodeo

M. Ravel: sonata n. 2 in G voor viool en piano: Allegretto – Blues. Moderato – Perpetuum mobile

Praktisch:

ingang langs de Sint-Paulusstraat
tickets: 18 euro voor niet-leden, 14 euro voor leden, 16 euro voor 60+ers en 8 euro voor -21-jarigen
bestellen via emmanuel-durlet.be of storten op de rekening BE35 3200 4363 7037 op naam van het Emmanuel Durletfonds vzw met de vermelding ‘Eliot Lawson’ en het aantal plaatsen.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

28 januari 2024 | 15:00

Organizer

Emmanuel Durlet fonds vzw
Email
andrea.durlet@skynet.be
View Organizer Website