Muziek 24 september 2023 | 15:00

Recital

Leo ‘Lev’ Adamov (viool) en Gen Tomuro (piano) speelden in maart en april 2023 de pianokwintetten van A. Dvorak, C. Coppens en R. Sakamoto in Flagey te Brussel en in de Bijloke te Gent. Deze fijne, succesvolle samenwerking krijgt een vervolg tijdens dit recital in ‘t Schooltje van de Sint-Pauluskerk.

Lev Adamov groeide tot zijn twaalfde op in Sint-Petersburg, Rusland, waarna hij naar de Verenigde Staten verhuisde. Nadien woonde hij in Nederland en ondertussen al enkele jaren in Antwerpen. Van 2000 tot 2007 bezocht hij er het Rotterdams Conservatorium en als jonge muzikant speelde hij al met grote orkesten als het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij gaf les aan de faculteit van het Brooklyn Conservatory of Music maar doceerde ook aan de academie in Dinant. Hij is een van de oprichters van het New York Music Teaching Artists Collective (NYMTAC). Leo’s professionele muzikale ervaringen bestrijken een breed pallet gaande van Broadway over Sjostakovitsj pianotrio tot solo-improvisaties. Hij geeft regelmatig concerten als lid van verschillende kamermuziek ensembles, o.a. KAOS ensemble en The Violin Duo en wordt regelmatig uitgenodigd als aanvoerder van kamer- en symfonische orkesten in binnen- en buitenland.

Gen Tomuro (° Tokio, Japan) begon als 6-jarige piano te spelen. Hij groeide op in San Francisco en Boston en volgde lessen aan de Walnut Hill School of Arts in Massachusetts. Daarna verhuisde hij naar Parijs om zijn opleiding te vervolmaken bij de legendarische Franse pianist en dirigent, Philippe Entremont. In 2018 behaalde hij een Master of Arts met onderscheiding aan de Royal Academy of Music in Londen. Gen’s debuut-cd met werken van Francis Poulenc ter ere van de 120ste verjaardag van de componist werd in april 2019 wereldwijd uitgebracht. Als solist en kamermusicus treedt Gen op in Japan, Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Dit najaar 2023 neemt Gen deel aan de prestigieuze Long Thibaud International Competition in Parijs.

 

 

Programma:

Emmanuel Durlet, Johannes Brahms en Sergei Prokofiev.

Praktisch: 

Ingang langs de Sint-Paulusstraat
Tickets: 18 euro voor niet-leden, 14 euro voor leden, 16 euro voor 60+ers en 8 euro voor -21-jarigen
Bestellen via emmanuel-durlet.be of storten op de rekening BE35 3200 4363 7037 op naam van het Emmanuel-Durletfonds vzw met vermelding van datum recital en het aantal plaatsen

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

24 september 2023 | 15:00

Organizer

Emmanuel Durlet fonds vzw
Email
andrea.durlet@skynet.be
View Organizer Website