Muziek Plan je bezoek 27 juni 2022 | 16:30

repetitieconcertje – Salve Antverpia, vocale schatten uit de Gouden Eeuw

Op 1 juli om 20u geven de Utopianen van Utopia Ensemble in hun lievelingskerk, onze Sint-Paulus een concert rond de figuur Tielman Susato.

Dit vraagt enkele repetitiedagen die eveneens in onze kerk zullen doorgaan. Om wat ‘reclame’ te maken en de kerk en haar bezoekers te bedanken voor hun gastvrijheid, geven de zangers gratis miniconcertjes op deze dagen: maandag 27 en 28 juni om 16u30 en op donderdag 30 juni om 14u, gratis! U dient enkel een toegangsticketje aan de kassa te betalen.

Programma:

Tielman Susato was drukker en muzikant in het 16de-eeuwse Antwerpen. Hij pionierde in de Lage Landen door zich met zijn drukkerij te specialiseren in muziekdrukken. In zijn ‘Musyck Boexkens’ verzamelde hij polyfone muziek van verschillende componisten. Daarnaast componeerde Susato ook zelf: Nederlandse liederen, Souterliedekens, instrumentale dansen, een mis, motetten en chansons. Utopia Ensemble belicht deze componist en uitgever vanuit een vocale hoek. Hoe klonken zijn eigen werken? Welke pareltjes van componisten als Josquin, Richafort en Lassus heeft hij uitgebracht?

 

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

27 juni 2022 | 16:30