Plan je bezoek Tentoonstellingen en evenementen 2 april 2022 | 14:00 - 17:00

Slow Art Day – Calvarietuin

Onze calvarietuin staat centraal tijdens de nieuwe editie van het internationale event ‘Slow Art Day’ in april. Dan kan je komen luisteren naar de stilte en het verhaal over hoe en waarom een begraafplaats een verrijzenistuin werd.

Ondanks de vele bezoekers is de tuin een oase van rust in het oude stadsgedeelte van Antwerpen. Het hoge kerkgebouw en de huizen die rond de tuin gebouwd zijn houden de meeste geluiden buiten. Het is een plek om te ontdekken, van te genieten en te koesteren. Dat deden reizigers ons voor vanaf de 18de eeuw, toen de beeldentuin tot stand kwam.

De Sint-Paulusvrienden vertellen je tijdens ‘Slow Art Day’ op zaterdag 2 april over de boeiende geschiedenis van de tuin. Ze nemen je mee op pelgrimstocht naar de heilige plaatsen in Rome en Palestina en duiden waarom de predikheren-gebroeders Ketwigh rond 1700 het initiatief voor de tuin namen. De Sint-Paulusvrienden leiden je langs de beelden, tonen je de samenhang en het verhaal, accentueren de schoonheid.

Praktisch: ‘Slow Art Day’ vindt dit jaar wereldwijd plaats op zaterdag 2 april 2022. Je kunt de Sint-Paulussite (calvarietuin, kerk, schatkamer en kloostergangen) die dag gratis bezoeken van 14u tot 17u. Gidsen van de Sint-Paulusvrienden zijn aanwezig in de calvarietuin en vertellen je alles over deze unieke plek in Antwerpen. Spreek hen gerust aan, je kan ze herkennen aan hun badge. Alle info over ‘Slow Art Day’ vind je op hun website www.slowartday.com

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

2 april 2022 | 14:00 - 17:00