Plan je bezoek Sint-Paulus Academie & Redactie 15 april 2023 | 14:00 - 17:00

Slow Art Day – gratis

Op zaterdag 15 april vindt de internationale jaarlijkse hoogdag van de bewuste kunstliefhebber plaats: Slow Art Day. De Sint-Pauluskerk startte een jaar of acht geleden met dit project, om bezoekers te begeleiden naar hoe ze ‘op hun gemak’ van kunst kunnen genieten.

Meer dan 140 musea wereldwijd hebben besloten om dit jaar deel te nemen aan Slow Art Day. Chichester Cathedral (UK) en de Sint-Pauluskerk zijn de enige kerken die zich geregistreerd hebben en dat is merkwaardig, want welke omgeving leent zich beter tot contemplatieve kunstbeleving dan een kerk?

Dat is zeker zo voor de twee beelden van Rosa van Lima met Jezuskind in de Sint-Pauluskerk, een marmeren en een eikenhouten. We zetten ze allebei, maar toch apart in het zonnetje. Voor de Rosa van Lima in marmer (Artus Quellinus, de jonge, ca. 1670) zetten we op 15 april stoelen voor de bezoekers en na een tiental minuutjes kunnen ze vragen stellen over het kunstwerk. Aansluitend wandelt een gids met het groepje naar de Rosa van Lima in eikenhout (Willem Kerricx I, ca. 1680) aan de andere zijde van de kerk. Op die plek wordt het volledige verhaal van Rosa verteld.

Neem je tijd op zaterdag 15 april. Kom naar Sint-Paulus en dompel je rustig onder in het boeiende verhaal van Rosa van Lima. We beginnen aan Slow Art Day om 14u en we gaan er mee door tot 17u. De toegang tot de Sint-Pauluskerk, de calvarietuin, de pandgang en de schatkamer is gratis op die dag. Reden te meer om zeker langs te komen en vergeet niet: sinds een jaar is de ingang voor toeristisch bezoek langs de Sint-Paulusstraat.

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

15 april 2023 | 14:00 - 17:00

Website:

slowartday.com