Muziek Tentoonstellingen en evenementen 1 mei 2023 | 15:00

Vertelconcert

Op 1 mei 2023 kunt u in de Sint-Pauluskerk weer een uniek evenement meemaken. Drie schitterende musici en twee vertellers nemen u mee in een wervelend muzikaal verhaal over de Rozenkransmadonna van onze kerk. Archieven openden zich na bijna 250 jaar en gaven hun geheimen prijs.

Onze reis loopt tussen legende en werkelijkheid, van Elba langs het kleine Caravaggio, naar Rome, Napels, Aix, Amsterdam en Antwerpen. We eindigen als vanzelf in Wenen. We reizen niet in stilte van de vroege 17de naar de late 18de eeuw, maar doen dat onder het genot van klanken uit die tweehonderd jaar geschiedenis, met muziek van verrassende componisten.

Schilders Michelangelo di Merisi (Caravaggio), Louis Finson, Pieter Paul Rubens en keizer Jozef II zijn de protagonisten. Enkele van hen komen tijdens de muzikale vertelling hun daden verduidelijken of verdedigen, maar een proces van Jozef wordt het zeker niet.

Voor geen geld ter wereld wilden de Antwerpse dominicanen in de 17de eeuw afstand doen van de Madonna van de Rozenkrans van Michelangelo Merisi da Caravaggio, aan het Maria-altaar van Sint-Paulus. Door onderzoek van de Brusselse archieven van het Oostenrijkse bewind weten we nu waarom ze het wel deden in de 18de eeuw en komen er verrassende en nieuwe inzichten naar boven.

U wilt deze lezing voor geen geld ter wereld missen en het is nog goed besteed ook. Met de aankoop van een ticket steunt u de Rozenkranskapel met de organisatie van de altijd speciale viering van 15 augustus.

Praktisch:

Ingang langs de Sint-Paulusstraat (deuren om 14u15).

Muziek: Sarah van Mol, sopraan – Wim Becu, trombone – Bart Rodyns, orgel. Lezing door Armand Storck (script), personages door Guido Meeussen, in een regie van Caroline De Wever.

De lezing duurt ongeveer twee uur, inclusief pauze. Tijdens de pauze kunt u tegen democratische prijzen een drankje nuttigen in de Lourdestuin of in de crypte, afhankelijk van het weer.

Tickets: 18 euro in voorverkoop, 20 euro de dag zelf aan de kassa. Reservatie en betaling door storting op naam van P.C. Sint-Paulus’ op rekeningnummer BE17 4099 6012 3121
Vermelding: ‘Lezing 1 mei, uw naam, aantal personen en e-mailadres’ (we zenden u een bevestiging per e-mail).

U kunt steeds hulp vragen per e-mail aan: info@sintpaulusantwerpen.be

Deel deze activiteit

Facebook Twitter

Praktische info

Date:

1 mei 2023 | 15:00