Engel van de Maand

Engel van de Maand

gepost op: 16 augustus 2021

Er is maar één engel in de Sint-Pauluskerk die quasi volledig vrij door de middenbeuk zwiert. Ik verdenk hem ervan dat ook werkelijk te doen wanneer er niemand in de kerk is.

Soms, als je als eerste van de dag de kerk binnenkomt, dan zie je hem nog zachtjes wiebelen en zijn vleugels hangen dan nog niet helemaal recht. Met zijn onschuldige, zeemzoete glimlach probeert hij je ervan te overtuigen dat hij al 330 jaar niet meer bewogen heeft.

Op de pilaartroon omringt een grote rozenkrans Jezus en Maria. De taak van onze engel van de maand bestaat erin om die vast én omhoog te houden. Je denkt dat zo’n bloemenkrans niet zwaar is, maar op de duur begint dat toch door te wegen. Vergeet niet dat dit engeltje echt zweeft met die kleine vleugeltjes, dus dat maakt het extra moeilijk.

Maria-devotiebeeld en pilaartroon, Willem I Kerricx, 1688, detail.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven