Engel van de Maand

Engel van de Maand

gepost op: 16 augustus 2021

Er is maar één engel in de Sint-Pauluskerk die quasi volledig vrij door de middenbeuk zwiert. Ik verdenk hem ervan dat ook werkelijk te doen wanneer er niemand in de kerk is.

Soms, als je als eerste van de dag de kerk binnenkomt, dan zie je hem nog zachtjes wiebelen en zijn vleugels hangen dan nog niet helemaal recht. Met zijn onschuldige, zeemzoete glimlach probeert hij je ervan te overtuigen dat hij al 330 jaar niet meer bewogen heeft.

Op de pilaartroon omringt een grote rozenkrans Jezus en Maria. De taak van onze engel van de maand bestaat erin om die vast én omhoog te houden. Je denkt dat zo’n bloemenkrans niet zwaar is, maar op de duur begint dat toch door te wegen. Vergeet niet dat dit engeltje echt zweeft met die kleine vleugeltjes, dus dat maakt het extra moeilijk.

Maria-devotiebeeld en pilaartroon, Willem I Kerricx, 1688, detail.

haka-gewijs

Duivel beduveld

gepost op: 11 juni 2024

Tijdens Slow Art Day deelden de bezoekers hun visie over onze preekstoel met de gidsen. Dat leidde af en toe tot grappige gesprekken, zeker wanneer bezoekers noch gidsen het antwoord op een vraag kenden. Verschillende…

Lees meer

zaterdag 27 juli, van 6u tot 18u, 12 uren non-stop muziek

Vexations

gepost op: 07 juni 2024

Met de uitvoering van Vexations in Sint-Paulus zorgen we voor drie primeurs. Voor zover we weten heeft nooit eerder één uitvoerder zich aan het project gewaagd en dan nog wel op verschillende instrumenten én op…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven