Een knallend (neem het gerust letterlijk) evenement

Dit was ‘Aurelio Scetti – een muzikaal renaissanceverhaal’

gepost op: 8 oktober 2021

Woensdag 6 oktober vierden we de vooravond van 450 jaar Slag bij Lepanto. Zowat 3/4de van de kunst van de Sint-Pauluskerk ademt deze strijd.
Zonder die slag geen topstuk als de ’15 Mysteries van de Rozenkrans’. Het was een knallend (mag u letterlijk nemen) evenement. Dikke merci aan onze titularis-organist Bart Rodyns, soprane Griet De Geyter (die à la minute én fantastisch inviel omdat Sarah Van Mol wegens een zware verkoudheid uitviel) , trombonist Wim Becu,  Silvia Terrenzio voor de Italiaanse verzen en bezieler en meester-verteller Armand Storck!
En voor wie graag het programmaboekje er nog eens op napluist…. een digitale versie vindt u terug bij de ‘Publicaties’ op deze site.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven