Een knallend (neem het gerust letterlijk) evenement

Dit was ‘Aurelio Scetti – een muzikaal renaissanceverhaal’

gepost op: 8 oktober 2021

Woensdag 6 oktober vierden we de vooravond van 450 jaar Slag bij Lepanto. Zowat 3/4de van de kunst van de Sint-Pauluskerk ademt deze strijd.
Zonder die slag geen topstuk als de ’15 Mysteries van de Rozenkrans’. Het was een knallend (mag u letterlijk nemen) evenement. Dikke merci aan onze titularis-organist Bart Rodyns, soprane Griet De Geyter (die à la minute én fantastisch inviel omdat Sarah Van Mol wegens een zware verkoudheid uitviel) , trombonist Wim Becu,  Silvia Terrenzio voor de Italiaanse verzen en bezieler en meester-verteller Armand Storck!
En voor wie graag het programmaboekje er nog eens op napluist…. een digitale versie vindt u terug bij de ‘Publicaties’ op deze site.

'net zoals een mens'

Dominicaanse knoop

gepost op: 25 juli 2024

Uw geliefde Facebookpagina volgt beroepshalve de pagina’s van vele dominicanenkloosters in de hele wereld. Die mannen en vrouwen zitten echt overal. Zo vonden we deze foto bij Quang Tran in Vietnam. Twee dominicanen bestuderen aandachtig…

Lees meer

Zalig trage plagerij

gepost op: 18 juli 2024

“Als je in Antwerpen bent, ga. Indien niet, overweeg dan om er naartoe te reizen voor deze uitzonderlijke ‘slow music’ ervaring.” (Phyl Terry, founder Slow Art Day NY, USA). Mis de unieke kans niet om…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven