Een knallend (neem het gerust letterlijk) evenement

Dit was ‘Aurelio Scetti – een muzikaal renaissanceverhaal’

gepost op: 8 oktober 2021

Woensdag 6 oktober vierden we de vooravond van 450 jaar Slag bij Lepanto. Zowat 3/4de van de kunst van de Sint-Pauluskerk ademt deze strijd.
Zonder die slag geen topstuk als de ’15 Mysteries van de Rozenkrans’. Het was een knallend (mag u letterlijk nemen) evenement. Dikke merci aan onze titularis-organist Bart Rodyns, soprane Griet De Geyter (die à la minute én fantastisch inviel omdat Sarah Van Mol wegens een zware verkoudheid uitviel) , trombonist Wim Becu,  Silvia Terrenzio voor de Italiaanse verzen en bezieler en meester-verteller Armand Storck!
En voor wie graag het programmaboekje er nog eens op napluist…. een digitale versie vindt u terug bij de ‘Publicaties’ op deze site.

Zalig trage plagerij

gepost op: 18 juli 2024

“Als je in Antwerpen bent, ga. Indien niet, overweeg dan om er naartoe te reizen voor deze uitzonderlijke ‘slow music’ ervaring.” (Phyl Terry, founder Slow Art Day NY, USA). Mis de unieke kans niet om…

Lees meer

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven