De oase van rust in de stad

Aan niets denken mag ook

gepost op: 9 november 2021

De Calvarietuin aan de Antwerpse Sint-Pauluskerk nodigt uit tot bezinning. De oase van rust in de drukke stad en de meer dan 60 levensgrote beelden helpen daarbij. Maar aan niets denken mag ook.

Het is waar, de dagen worden wat korter en frisser, maar in de Calvarietuin zit je meestal uit de wind. Dat is letterlijk en figuurlijk te nemen, want niet alleen is de ‘vent du Nord’ er nauwelijks voelbaar, ook de stormen van ons dagelijkse leven komen er even tot bedaren.

Plekken zoals deze bieden onontbeerlijke rustpunten aan iedereen, zomaar midden op de dag of tijdens een wandeling door de stad. Op geplande of onvoorziene momenten, we hebben er allemaal behoefte aan.

De Calvarietuin is toegankelijk wanneer er ‘s zondags een misviering is (om 10u30) of wanneer de kerk geopend is voor bezoek. In oktober en tijdens de herfstvakantie is dat elke dag van 14u tot 17u, daarna gaan we in winterslaap en houden de onovertroffen Sint-Paulusvrienden de kerk alleen op zaterdag en zondag open, ook van 14u tot 17u.

in Oosterweel en in Reet

Selfsupporting

gepost op: 11 juli 2024

Op het kloosterdomein van de Antwerpse dominicanen was er onvoldoende voedsel voor de tientallen broeders en hun gasten. Maar geen nood, in Oosterweel hadden de paters visrecht én in Reet beschikten ze over een 30-tal…

Lees meer

van 1 juli tot 31 augustus - Zoek de schatkist met Paulientje de bellenblazer

Schat van Vlieg

gepost op: 01 juli 2024

Tijdens de zomervakantie, van maandag 1 juli tot zaterdag 31 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, vrienden op zoek gaan naar de schat van Vlieg in Sint-Paulus….

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven