De oase van rust in de stad

Aan niets denken mag ook

gepost op: 9 november 2021

De Calvarietuin aan de Antwerpse Sint-Pauluskerk nodigt uit tot bezinning. De oase van rust in de drukke stad en de meer dan 60 levensgrote beelden helpen daarbij. Maar aan niets denken mag ook.

Het is waar, de dagen worden wat korter en frisser, maar in de Calvarietuin zit je meestal uit de wind. Dat is letterlijk en figuurlijk te nemen, want niet alleen is de ‘vent du Nord’ er nauwelijks voelbaar, ook de stormen van ons dagelijkse leven komen er even tot bedaren.

Plekken zoals deze bieden onontbeerlijke rustpunten aan iedereen, zomaar midden op de dag of tijdens een wandeling door de stad. Op geplande of onvoorziene momenten, we hebben er allemaal behoefte aan.

De Calvarietuin is toegankelijk wanneer er ‘s zondags een misviering is (om 10u30) of wanneer de kerk geopend is voor bezoek. In oktober en tijdens de herfstvakantie is dat elke dag van 14u tot 17u, daarna gaan we in winterslaap en houden de onovertroffen Sint-Paulusvrienden de kerk alleen op zaterdag en zondag open, ook van 14u tot 17u.

Sint-Paulus verwelkomt

onze nieuwe muziekdirecteur

gepost op: 23 november 2021

De vzw Muziekkapel Sint-Paulus besliste reeds op 22 september 2021 tot de benoeming van Bart Rodyns. Bart was in juni 2020 al aangesteld tot titularis-organist door de kerkraad. Het volledige muzikale register van de kerk…

Lees meer

een lap op geven

Feestrekening Sint-Cecilia

gepost op: 23 november 2021

De broederschap van de H. Cecilia heeft er een lap op gegeven in 1823. Een rekening in ons archief onthult wat er genuttigd werd tijdens het feest voor hun patroonheilige. Het siert hen dat de…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven