De oase van rust in de stad

Aan niets denken mag ook

gepost op: 9 november 2021

De Calvarietuin aan de Antwerpse Sint-Pauluskerk nodigt uit tot bezinning. De oase van rust in de drukke stad en de meer dan 60 levensgrote beelden helpen daarbij. Maar aan niets denken mag ook.

Het is waar, de dagen worden wat korter en frisser, maar in de Calvarietuin zit je meestal uit de wind. Dat is letterlijk en figuurlijk te nemen, want niet alleen is de ‘vent du Nord’ er nauwelijks voelbaar, ook de stormen van ons dagelijkse leven komen er even tot bedaren.

Plekken zoals deze bieden onontbeerlijke rustpunten aan iedereen, zomaar midden op de dag of tijdens een wandeling door de stad. Op geplande of onvoorziene momenten, we hebben er allemaal behoefte aan.

De Calvarietuin is toegankelijk wanneer er ‘s zondags een misviering is (om 10u30) of wanneer de kerk geopend is voor bezoek. In oktober en tijdens de herfstvakantie is dat elke dag van 14u tot 17u, daarna gaan we in winterslaap en houden de onovertroffen Sint-Paulusvrienden de kerk alleen op zaterdag en zondag open, ook van 14u tot 17u.

zondag 21 april, Erfgoeddag (gratis)

Erfgoeddag: thuis in Paulus

gepost op: 16 april 2024

Zak zondag 21 april tussen 14u en 17u af naar Sint-Paulus, waar onze vrijwilligers zich altijd een beetje ‘thuis’ voelen. Een huis wordt levend als mensen er samenkomen. Hoe verschillend we ook zijn, we voelen…

Lees meer

lezing op 23 april, 19u - dagboek over het beleg en de inname van de stad in 1629’

Michaël Ophovius, bisschop van ’s-Hertogenbosch

gepost op: 12 april 2024

Augustus 1629. Prins Frederik Hendrik ligt met zijn Staatse troepen al drie maanden voor de poorten van ’s-Hertogenbosch. Terwijl de stad onder vuur ligt, houdt bisschop Michaël Ophovius een dagboek bij. In het Latijn tekent…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven