De oase van rust in de stad

Aan niets denken mag ook

gepost op: 9 november 2021

De Calvarietuin aan de Antwerpse Sint-Pauluskerk nodigt uit tot bezinning. De oase van rust in de drukke stad en de meer dan 60 levensgrote beelden helpen daarbij. Maar aan niets denken mag ook.

Het is waar, de dagen worden wat korter en frisser, maar in de Calvarietuin zit je meestal uit de wind. Dat is letterlijk en figuurlijk te nemen, want niet alleen is de ‘vent du Nord’ er nauwelijks voelbaar, ook de stormen van ons dagelijkse leven komen er even tot bedaren.

Plekken zoals deze bieden onontbeerlijke rustpunten aan iedereen, zomaar midden op de dag of tijdens een wandeling door de stad. Op geplande of onvoorziene momenten, we hebben er allemaal behoefte aan.

De Calvarietuin is toegankelijk wanneer er ‘s zondags een misviering is (om 10u30) of wanneer de kerk geopend is voor bezoek. In oktober en tijdens de herfstvakantie is dat elke dag van 14u tot 17u, daarna gaan we in winterslaap en houden de onovertroffen Sint-Paulusvrienden de kerk alleen op zaterdag en zondag open, ook van 14u tot 17u.

een donkere januaridag

Lage inval

gepost op: 20 februari 2024

Neen, wees gerust, dit is geen post over invallen op het grondgebied van een ander land. Daarover berichten andere media veel professioneler dan wij. Nochtans kan de zon er ook wat van, onverhoeds binnenvallen in…

Lees meer

zondag 17 maart, 15u, kerk

Conservatorium Mons brengt Mendelssohn

gepost op: 09 februari 2024

Muziek in Sint-Paulus vzw verwelkomt opnieuw het Orchestre d’Arts² van de Ecole Supérieure des Arts van Mons (Bergen). Na César Franck en de ‘Vijfde van Beethoven’ zet muziekdirecteur en dirigent Nicolas Krüger (°1972) dit jaar…

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

We verzenden een wekelijkse nieuwsbrief met activiteiten en informatie over Sint Paulus.

Inschrijven